Manavgat'ta alevlerin arasında kalan hayvanları kurtarma mücadelesi: Ne olur gelin!

Antalya Manavgat'ta dün başlayan ve yerleşim yerlerine sıçrayan orman yangınında hayvanlarını kurtarmaya çalışan bir Antalyalının çaresizliği görüntülere yansıdı. Büyükbaş hayvanlarını alevlerin içinden kurtarmaya çalışan vatandaşın "Ne olur gelin" sözleri yürekleri burktu.

Türkiye, dün Antalya'nın Manavgat ilçesinde saat 12.05'te başlayan ve yerleşim yerlerine sıçrayan orman yangınlarıyla sarsıldı.

HAYVANLARINI BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞTILAR

Ülkeyi dehşete düşüren felaket nedeniyle 18 köy ve mahalle boşaltıldı; evler ve ahırlar yandı. Vatandaşlar bir yandan evlerine ulaşan yangını bahçe hortumlarıyla söndürmeye çalışırken, bir yandan da hayvanlarını bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.

ALEVLER BİR ANDA GELDİ, 30 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

Vatandaşların tahliye ettiği bölgede, saman balyalarına ulaşan alevler bir anda çevreyi kuşattı. Burada bulunan yaklaşık 30'a yakın küçükbaş hayvan ile 1 inek telef oldu. Alevlerden kaçan bazı hayvanlar da etraftaki su havuzuna atlayarak canlarını kurtardı.

AKSEKİ'DEKİ YANGIN DEVAM EDİYOR

Bu sabah saatlerinde ise yangın Akseki ilçesi Kepezbeleni Mahallesi'ne yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın Manavgat ilçesi Oymapınar Barajı çevresine kadar geldi. Yangın nedeniyle Akseki'nin Kepezbeleni Mahallesi ile Manavgat ilçesine bağlı Karavca, Güzelyalı, Saraçlı, Çeltikçi ve Ulukapı Mahalleri'ndeki bazı evler boşaltıldı.

YANGIN SABAH SAATLERİNDE KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manavgat'taki yangının kontrol altına alındığını, ancak Akseki'deki yangının devam ettiğini söyledi. Aynı zamanda Bakan acı haberi vererek 82 yaşındaki bir vatandaşın yaşamını yitirdiğini belirtti.

ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ

AFAD, ölü sayısının 3'e yükseldiğini belirtti. 122 vatandaşın yangından etkilendiğini, 58'inin ise tedavi altında olduğu öğrenildi.

Manavgat'ta alevlerin arasında kalan hayvanları kurtarma mücadelesi: Ne olur gelin! ile ilgili etiketler Manavgat hayvan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.