Maltepe'de vatandaş çöp toplamaya devam ediyor

Maltepe'de belediye işçilerinin grev kararı sonrası sokaklardaki çöp yığınları giderek büyüyor. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda bazı mahalle sakinlerinin sokaklardaki çöpleri temizlemeye çalıştığı görüldü.

Maltepe Belediyesi'nde çalışan işçilerin grev kararı alması sonrası sonrası sokaklarda oluşan çöp yığınlarına mahalle halkı isyan etti. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda vatandaşların sokaklardaki çöp yığınlarını temizlemeye çalıştığı görüldü.

Maltepe Belediyesi ile sendika arasında yapılan toplu iş görüşmelerinden sonuç alınamaması sonrası belediye işçileri grev kararı aldı. Grev kararı sonrası cadde ve sokaklarda çöp yığınları oluştu. Çöp yığınlarına bazı vatandaşlar isyan ederken, bazı vatandaşlar ise sokaklardaki çöp yığınlarını toplamaya çalıştı. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda sokakta çöp toplayan vatandaşlar görüldü.

“SENDİKA ÇALIŞMAK İSTEYEN İŞÇİLERİMİZİN BİLE ÇALIŞMASINA İZİN VERMİYOR”

Öte yandan İHA'da geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haberde, bazı mahalle sakinleri sendikanın çalışmak isteyen işçileri zorla çalıştırmadığını iddia etmişti. Mahalle sakini Sevim Ayşe Serin “Biz Altıntepe’de oturan mahalle sakinleriyiz. Biliyorsunuz hastalık var pandemi dönemindeyiz sendika çalışmak isteyen işçilerimizin bile çalışmasına izin vermiyor. İstedikleri 6 bin TL maaş, şu anda aldıkları maaş 4 bin 600 TL. Bu maaşı beğenmiyorlar ve çalışmak isteyen işçilerimizi de çalıştırmıyorlar. Bu gidiş hiç iyi değil ne olacağını bizde bilmiyoruz. Pandemi döneminde temizlik şart ama gördüğünüz gibi çöpleri kendimiz topluyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Maltepe'de vatandaş çöp toplamaya devam ediyor ile ilgili etiketler Çöp maltepe belediyesi grev vatadndaş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.