Malezya'dan 'çift mutant' kararı

Koronavirüsün yeni varyantlarının görülmeye başlamasıyla birlikte pek çok ülke belirli ülkelerle uçuşlarını askıya aldı. Malezya hükümeti de, Hindistan'da görülen koronavirüs salgınının yeni türünün ülkeye girişini engellemek için yarından itibaren bu ülke ile karşılıklı hava yolu seyahatlerini durduracağını açıkladı.

Savunma Bakanı İsmail Sabri Yakub, açıklamasında, Hindistan'da görülen ve "çift mutant" varyantı olarak tanımlanan B.1.617 varyantına karşı Malezya'nın aldığı tedbirleri duyurdu.

 HİNDİSTAN İLE SEYAHATLER KARŞILIKLI DURDURULACAK

Hindistan ile Malezya arası direkt veya aktarmalı hava yolu seyahatlerinin karşılıklı olarak yarından itibaren bir süreliğine durdurulacağını belirten Savunma Bakanı İsmail Sabri Yakub, "Malezya'da çalışma ve oturum izni olan Hindistan vatandaşlarının da girişi yasaklanacak." dedi.

MAL SEVKİYATI DA DURDURULACAK

İsmail, Malezya'ya Hindistan'dan mal sevkiyatının da bir süreliğine durdurulacağının altını çizdi.

Şimdiye kadar 395 bin 718 Kovid-19 vakasının görüldüğü Malezya'da virüs kaynaklı can kayıpları 1449'a ulaştı.

(AA)

Malezya'dan 'çift mutant' kararı ile ilgili etiketler Malezya Hindistan Savunma Bakanı İsmail Sabri Yakub çift mutant koronavirüs salgını
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.