Malezya'da TUSAŞ rüzgarı! 100 milyon dolarlık SİHA sattı

Malezya Savunma ve Ulaştırma bakanlıkları tarafından desteklenen ve bu yıl 16'ncısı düzenlenen LIMA Fuarı’nda Türk firmalar gövde gösterisi yaptı. TUSAŞ, Malezya ile 3 sistem ANKA SİHA ihracatı için 100 milyon dolar değerinde yeni bir sözleşme imzaladı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Malezya; Cezayir, Endonezya, Tunus, Çad ve Kazakistan gibi ANKA'yı tedarik eden ülkeler arasında yerini aldı. LIMA Fuarı, Asya-Pasifik Bölgesi'nin en geniş çaplı etkinliği olarak tanınıyor.

Malezya'da TUSAŞ rüzgarı! 100 milyon dolarlık SİHA sattı

İlki 1991 yılında düzenlenen ve her iki yılda bir yapılan fuara ikinci kez katılan Türkiye, etkinlikte Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Türkiye Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatçıları Birliğinin yanı sıra 18 Türk savunma sanayisi firmasıyla boy gösteriyor.

Fuar süresince ASELSAN, ASFAT, DEARSAN, DESAN, HAVELSAN, KaleKalıp, Koç Defence, METEKSAN Savunma, MİLSOFT, Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ, ROKETSAN, Sarsılmaz, STM, TAIS, TEI, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, TİMSAN ve TİTRA ürünleri ile hizmetlerini tanıttı.

Türk savunma sanayisi firmaları fuar boyunca insanlı/insansız çeşitli kara ve hava araçları, deniz sistemleri, silah sistemleri, elektronik sistemler, mühimmatlar, simülatörler, lojistik destek ürünleri ve savunma hizmetlerinin tanıtım ve sunumlarını yaptı.

Malezya'da TUSAŞ rüzgarı! 100 milyon dolarlık SİHA sattı ile ilgili etiketler Malezya TUSAŞ SİHA
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.