Malazgirt nerenin ilçesi? Nerede hangi ile bağlı?

Türklerin Anadolu'ya girişinde büyük bir öneme sahip olan Malazgirt Zaferi’nin 949. Yıl dönümünde kutlamalar devam ediyor. Peki, Malazgirt nerenin ilçesi? Malazgirt Nerede? İşte detaylar…

26 Ağustos 1071 tarihinde, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Bizans İmparatoru Romen Diyojen arasında gerçekleşen Malazgirt Meydan Muharebesi’nin tarihteki yeri oldukça önemlidir. Peki, Malazgirt nerenin ilçesi? Malazgirt Nerede?

Türklere Anadolu’nun kapılarında kesin zafer sağlayan son savaş olarak gösterilen Malazgirt Muharebesi, gerek Türk gerek İslam gerekse dünya tarihi açısından kısa ve uzun vadede belirleyici sonuçların ortaya çıkmasına sebebiyet vermiştir.

Müslümanlar Anadolu'nun Batı uçlarına kadar ulaşmış ve 1075 yılına gelindiğinde İznik merkezli Türkiye Selçuklu Devleti'nin temellerinin atılması sağlanmıştır.

MALAZGİRT NEREDE?

Günümüz sınırlarına göre Malazgirt, Muş’ta yer almaktadır. Konum olarak Van, Ağrı, Erzurum, illerinin ortasında bulunur. Malazgirt ilçesi il merkezine karayolu ile uzaklığı 137 km olup, merkeze en uzak ilçe durumundadır. İlçenin yüzölçümü 1534 km2 olup, düz bir alana kurulmuştur.

Malazgirt Muş’un ilçesidir.

 

Malazgirt nerenin ilçesi? Nerede hangi ile bağlı? ile ilgili etiketler Malazgirt Malazgirt Savaşı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.