Malatya’da peş peşe depremler! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan ilk açıklama...

Malatya'da Battalgazi ilçesinin merkez üssü olduğu 5.2 büyüklüğünde bir deprem ve peşinden yaklaşık 3 dakika sonra 4.7'lik bir deprem daha meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan depreme ilişkin ilk açıklama geldi.

AFAD'dan aktarılan bilgiye göre; Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 17:46'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.99 km olarak açıklandı.

Depremin ardından saat 17:49'da 4.7 büyüklüğünde bir artçı gerçekleşti. Sarsıntı; Adıyaman, Elazığ, Batman, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Kahramanmaraş ve çevre illerden hissedildi.

BAKAN YERLİKAYA: TÜM EKİPLER SAHA TARAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLAMIŞTIR

İçişleri Bakanı Yerlikaya deprem sonrası, 'Malatya İli Battalgazi ilçesinde 5.2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.' açıklamasında bulundu.

 MALATYA VALİSİ YAZICI: YIKILMAYAN HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 112, Emniyet ve diğer kurumlarımıza bildirilen herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan ve hasar gören bina henüz bildirilmedi. Ağır hasarlı binaların yüzde 63'ünü yıktık. Az da olsa yıkılmamış olanlar var. Hemşerilerimizden çok rica ediyorum yıkılmayan ağır hasarlı binalardan uzak dursunlar." şeklinde konuştu. 

ADIYAMAN VALİSİ OSMAN VAROL: BİZİM KUZEY SINIRIMIZDA GERÇEKLEŞTİ

Deprem Adıyaman'da da şiddetli şekilde hissedildi. Bizim kuzey sınırımızda gerçekleşti. Bize ulaşan herhangi bir olumsuz durum yok. Saha taramalarımız devam ediyor. Deprem olduğunda bir yandan 112 üzerinden ihbarları takip ediyoruz ve diğer yandan da tüm ekiplerimizi sahada tarama yaptırtıyoruz. Ağır hasarlı binalar tehlike arz edebilir ama şu ana kadar onlarla ilgili de bir olumsuz durum yaşanmadı.

"ÇOK ŞİDDETLİ BİR ŞEKİLDE HİSSEDİLDİ"

Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yaptığı açıklama ise şöyle:

Şu ana kadar olumsuz bir durum intikal etmedi. Vatandaşta büyük tedirginlik yarattı. Geçen de bir deprem yaşamıştık, şimdi de 5.2 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Çok şiddetli bir şekilde hissedildi. Vatandaşlar korkuyla sokağa çıktı. Temennimiz olumsuz bir şeyin intikal etmemesi. Hemşehrilerime geçmiş olsun diyorum. Şu ana kadar hasar bildirimi yok. Olduğunda da bunların gereğini yaparız. Şehrimizin her noktasında üslerimiz var.

 

Malatya’da peş peşe depremler! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan ilk açıklama... ile ilgili etiketler deprem Malatya Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı İçişleri Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.