Malatya'da bir bina çöktü! Enkaz altından 16 kişi kurtuldu

Malatya Sıtmapınarı caddesinde kıraathanenin olduğu bir bina çöktü. Arama kurtarma çalışmaları hızla devam ederken Malatya Valisi Aydın Baruş, çöken binayla ilgili açıklamalarda bulundu. Baruş, şu ana kadar 13 vatandaşın kurtarıldığını, 3 kişinin de kendi çabasıyla kurtulduğunu ifade etti. Baruş, hayati tehlikesi olan kimsenin olmadığını söyledi.

Olay, saat 17.50 sıralarında Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'ndeki 2 katlı binada meydana geldi. 

MALATYA VALİSİ SON DURUMU PAYLAŞTI

Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde saat 16.50 sıralarında çöken 2 katlı binayla ilgili son durumu paylaşan Malatya Valisi Aydın Baruş, “Şu ana kadar enkaz altından 13 vatandaşımız yaralı olarak çıkartıldı. Yaralılardan 2’sinin yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Ama hayati tehlikeleri yok. 3 kişi de kendi imkanlarıyla kurtulmuş. Bina çevre ve şehircilikten herhangi bir hasar tespiti yok. Depremde ağır bir hasarı yok. Üstünde durduğumuz bir tadilat ihtimali gelen bilgiler o yöndedir. Görgü tanıklarının bilgilerine göre içeride çok fazla vatandaş yok. Ama çalışmalar devam ediyor. Ekiplerimiz bir kişinin sesinin duyulduğu ve enkaz altındakilere ulaşılmaya çalışıldığını aktardı” diye konuştu.

“DEVLETİMİZ TÜM KURUMLARIYLA MALATYA'DA"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Malatya’da bir binanın çökmesi sonucu vatandaşlarımızın yaralandığını üzülerek öğrendik. Devletimiz tüm kurumlarıyla arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Göçükten etkilenen tüm Malatyalı kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Geçmiş olsun Malatya” ifadelerini kullandı.

TADİLAT SIRASINDA KOLONU KESİLDİ İDDİASI

Öte yandan söz konusu binanın, bugün gerçekleşen tadilat sırasında bir kolonunun kesilmesinin ardından çöktüğü iddia edildi.

Malatya'da bir bina çöktü! Enkaz altından 16 kişi kurtuldu

YARALILAR TEDAVİ ALTINDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Malatya'da bir binanın çökmesi sonucu yaralananların tedavilerine hastanelerde devam edildiğini belirtti.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Olay yerinde 28 ambulans ve 2 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Geçmiş olsun Malatya, yanınızdayız." ifadelerini kullandı.

Malatya'da bir bina çöktü! Enkaz altından 16 kişi kurtuldu - Resim : 2

 

 

 

 

 

 

Malatya'da bir bina çöktü! Enkaz altından 16 kişi kurtuldu ile ilgili etiketler Malatya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.