Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem: 22 bina yıkıldı! 1 kişi hayatını kaybetti...

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD tarafından"Yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiştir." açıklaması yapıldı. AFAD Başkanı Yunus Sezer, "1 vatandaşımız hayatını kaybetti, 69 yaralımız var." ifadelerini kullandı..

Merkez üssü Malatya Yeşilyurt'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  Çevre illerde de hissedilen deprem, 6,96 kilometre derinlikte gerçekleşti.

 

Depremde bazı hasarlı binaların çöktüğü öğrenildi. Sarsıntının Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman başta olmak üzere deprem bölgesi genelinde hissedildiği belirtildi.

Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem: 22 bina yıkıldı! 1 kişi hayatını kaybetti...

"ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar deprem sonrası ilk yaptığı açıklamada, "5-6 binanın yıkıldığı bilgisini aldım. Bir bina enkazında baba ve kız olduğu belirlendi"" dedi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar ayrıca evlerine eşya almak için giren bir baba ve kızının enkaz altında kaldığını duyurdu. 

AFAD BAŞKANI: TEYAKKUZ HALİNDEYİZ

AFAD Başkanı Yunus Sezer deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" dedi.

AFAD: "Malatya'da 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgede çalışmaya başlamışlardır"

"22 BİNAMIZ YIKILDI"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre yıkılan bina sayısı 22'ye çıktı. 

İşte Bakan Özer'in açıklaması:

"Malatya' da saat 12.04 itibariyle 5.6 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlk belirmelere göre 22 binamız yıkıldı. 20 vatandaşımızı hemen hastanelere intikal ettirdik, 5 vatandaşımızı da enkazlardan kurtardık."

Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem: 22 bina yıkıldı! 1 kişi hayatını kaybetti... - Resim : 2

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AFAD Başkanı Yunus Sezer, "1 vatandaşımız hayatını kaybetti, 69 yaralımız var." ifadelerini kullandı.


 

 

Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem: 22 bina yıkıldı! 1 kişi hayatını kaybetti... ile ilgili etiketler deprem AFAD Malatya Yeşilyurt
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.