Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem!

AFAD verilerine göre Malatya'da 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre saat 16.04'te Malatya'nın Battalgazi merkezli 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin derinliği 13.93 km olarak kayıtlara geçti. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

 

"BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malatya Battalgazi’de 5.2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur." dedi.

MALATYA VALİSİ: OLUMSUZ BİR HABER ALMADIK

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, şu ana kadar 112 Komuta Merkezi'ne herhangi bir yıkım ihbarı alınmadığını ifade ederek, "Şu an için olumsuzluk ihbarı almadık. Ekiplerimiz sahadaki kontrollerini sürdürüyor." diye konuştu.

KANDİLLİ 5.3 OLARAK GEÇTİ

Kandilli Rasathabesin'den yapılan paylaşımda ise depremin merkez üssü Salkonak Yeşişturt olarak verildi. Ayrıca büyüklüğü de 5.3 olarak kayıtlara geçti.

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI: VATANDAŞLAR EVLERİNDEN ÇIKMIŞ DURUMDA

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder “Depremi hissedince kesinlikle 5’in üzerinde bir deprem dedik. Şu an arkadaşlarımız, tüm mahallelerimizle irtibat kurmaya çalışıyorlar.” dedi. Başkan Güder, şu ana kadar kendilerine olumsuz bir durum ulaşmadığını söyledi.

Bölgedeki vatandaşların evlerinden dışarı çıktığını söyleyen Başkan Güder, “Biz şu an arkadaşlarla teyakkuz halindeyiz.” ifadesini kullandı.

Battalgazi’de 6 Şubat deprem felaketinde ağır ve orta hasar alan binaların kullanılmadığını söyleyen Güder, “Şu ana kadar yıkımla ilgili bir bilgi ulaşmış değil.” dedi.

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem!

AFAD: EKİPLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDEDİR

AFAD'dan yapılan açıklamada da herhangi olumsuz bir durumun yaşanmadığı ifade edilirken "Saha tarama çalışmaları devam etmekte olup ekiplerimiz teyakkuz halindedir." denildi.

BAKAN KOCA: 2 UMKE TİMİ GÖREV BAŞINDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ekiplerin olusuz çağrı almadıklarını belirtti. Koca, "Bölgeyi taramak üzere 2 UMKE timi görev başında." dedi.

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem! ile ilgili etiketler deprem Malatya
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.