Malatya'da yarın okullar tatil mi? Son dakika 4 ocak tatil mi?

Malatya'da yarın okullar tatil mi? Dün Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. 346 mahalle yolu ise kar sebebiyle Malatya'da ulaşıma kapandı. Yolları açmak için ise ekipler çalışma yapıyor. Yolların 121'i ulaşıma açıldı. Peki yarın Malatya'da okullar tatil mi? 4 Ocak'ta okullar tatil mi? Detaylar haberimizde...

Malatya'da yarın okullar tatil mi? Malatya genelinde kar yağışı için çalışmalar yapılıyor. Kar yağışı nedeniyle dün Malatya'da okullar tatil edildi. Malatya'da ekipler yolları açmak için çalışmalara devam ediyor. 225 yolda ise karla mücadele çalışması devam ediyor. Peki yarın Malatya'da okullar tatil mi? 4 Ocak'ta okullar tatil mi? Merak edilen detaylar haberimizde...

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde etkili olan kar yağışına karşı gece gündüz çalışmalar yaptı. Kent merkezinde gece boyunca yağan kara karşı yol açma, kar küreme, tuzlama ve solisyon çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi sabahın ilk ışıkları ile birlikte çalışmalarını artırarak devam ettirdi. Ekipler kapanan 346 mahalle yolunda karla mücadele çalışması başlattı. 121 yol ulaşıma açılırken, 225 yolda ise kar temizleme çalışmaları sürüyor.
Gece hastane yolları başta olmak üzere, alt geçitler, Turgut Özal Viyadüğü ve Üniversite içi’nde ekstra çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi kritik noktalarda don olaylarına karşı solisyon çalışmaları yaptılar. Karagöz, Konak, Beydağı, Yavuz Selim, Kernek, Fırat, Gündüzbey, Cemal Gürsel, Yukarı Çöşnük, Çamurlu ve Yıldıztepe Mahalleleri ile vatandaşların sık kullandığı güzergahlarda, cadde ve sokaklarda çalışmalarını sık sık yapan Büyükşehir Belediyesi, ulaşımın rahat yapılmasını sağladı. Bölgelerde nöbet merkezleri oluşturan Büyükşehir Belediyesi yaşanabilecek aksaklıklara karşı tuz ve solisyon stoklarını da artırdı. Gün boyunca kaldırımların ve yaya üstgeçitlerinin temizliği yapıldı. Kent merkezindeki kar kalıntıları kaldırıldı.

İlçe ve kırsal bölgelerde de kar küreme ve yol açma çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından kapanan 346 mahalle yolunu açma çalışmalarına ise devam ediyor. Şimdiye kadar 121 mahalle yolunu ulaşıma açan Büyükşehir Belediyesi bu çalışmalarını geceli-gündüzlü sürdürüyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler tipi ve fırtınaların yaşandığı bazı bölgelerde yol açma çalışmalarını güçlükle de olsa yapmaya devam ediyor. Gün içerisinde açılan yollar sık sık kapanıyor. Grup yollarını açık tutabilmek için gün içerisinde birçok defa çalışmalar yapılıyor.

Malatya'da yarın okullar tatil mi? Son dakika 4 ocak tatil mi?

Malatya'da yarın tatil olup olmayacağı ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. 

3 OCAK'TA TATİL EDİLDİ

Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitim öğretime 3 Ocak Perşembe günü ara verildiği bildirildi.

Malatya Valisi Aydın Baruş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte bu akşam yoğun kar yağışının olduğunu belirtti.
Baruş, açıklamasında şunları kaydetti:
"İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 3 Ocak Perşembe günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir."

Malatya Valisi Aydın Baruş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde bu gece ve yarın devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Malatya ili genelinde 31 Aralık Pazartesi günü eğitime ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de Pazartesi günü idari izinli sayılacaktır" dedi.

MALATYA

Malatya, Türkiye’deki 81 ili oluşturan illerden birisidir. Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat Bölümü’nde bulunur. Bulunduğu konumda bölgenin en gelişmiş şehridir. İlk olarak Hitit döneminde kurulmuştur. O günden bugüne el değiştirerek yıkılıp yeniden yapılarak günümüze kadar gelmiştir.

Malatya, kayısı diyarı olarak bilinir. İlde yetişen kayısılar, dünya genelinde ünlüdür ve kayısı üretiminin % 80'ini Malatya Ovası’nda bulunan kayısı bahçeleri sağlar.

Şehrin Adı Malatya'nın adı Kültepe tabletlerinde Melita olarak, Hitit tabletlerinde "Maldia" olarak geçmektedir. Malatya kelimesi Hititçe bal anlamına gelen Melid kelimesinden türetilmiştir.

Eski çağ coğrafyacılarından Strabon, Malatya'yı, kesin olarak belirtmemekle birlikte, Komagene sınırında Kapadokya Krallığı’nın (M.Ö. 280-212) on valiliğinden biri olarak göstermiştir.

Tarih Oğuzların bir boyundan birinin mensubu olduğu Battal Gazinin ata yurdudur. Bölgede Türkler ve Kürtler daima beraber yaşamışlardır. Yöre halkı kayısı ticaretinden dolayı zenginleşmiştir. Türkiyenin en güvenli yerlerinden biridir.

Erken Dönem: Malatya 5 milyon yıl önce denizdi. Hititler M.Ö. 2000 yıllarının başında bu bölgede hüküm sürmeye başlamışlardır.

M.Ö. 1750 yıllarında Kuşsara Kralı Anitta, Anadolu'yu tek bir yönetim altında toplayarak siyasi birliği sağlamış ve Malatya'yı da bu birliğe dâhil etmiştir. II. Murşili, Muvattalli ve III. Hattuşili dönemlerinde Malatya, Hitit merkezine bağlı kalmıştır.

Asur Kralı Sanherib (M.Ö. 705-M.Ö. 681) döneminde Asur egemenliğine giren Malatya, daha sonra Med ve Perslerin hâkimiyetine girmiştir.

M.Ö. 4. yüzyılda Makedonya Kralı İskender'in Anadolu'yu ele geçirmesinden sonra, Malatya Helenistik kültürün etkisinde kalmıştır. Bu tarihten sonra Malatya sırasıyla, Medlerin, Perslerin, Romalıların, Bizanslıların, Selçukluların egemenliği altına girmiştir.

Osmanlı Dönemi: 1515 yılından itibaren Osmanlı yönetimi altına giren Malatya, Harput Vilayeti’ne bağlı iken, Cumhuriyetle birlikte (20 Nisan 1924 Anayasası 89. maddesi ile) il olmuştur. İl olduktan sonraki ilk belediye başkanı, Hasanbey Caddesi'ne de ismi verilen son Osmanlı beyi Hasan Derinkök'tür.

Cumhuriyet Dönemi: Malatya ili 1927-1931 yıllarında; Adıyaman, Kahta, Arapkir, Akçadağ, Hekimhan, Pütürge ve Kemaliye (Eğin) ilçelerinden oluşuyordu. Toplam nüfusu 258,331 olup merkez nüfusu köylerle birlikte 56,528’dir. Vali Mehmet Tevfik Bey, belediye başkanı Mehmet Naim Karaköylü idi. Belediye binası Emir Ahmedoğlu Hanı’ndaydı.

Şehirde Cumhuriyet Halk Partisi, Türk Ocağı, Türk Hava Kurumu, Kızılay kurumlarının birer şubesi bulunmaktaydı.

Malatya'da yarın okullar tatil mi? Son dakika 4 ocak tatil mi? ile ilgili etiketler Malatya 4 Ocak Kar tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.