“Makarna” deyip geçmeyin! Böylesini daha önce hiç tatmadınız!

Her evde mutlaka bulunan, aynı zamanda “öğrenci dostu” olarak bilinen makarna çeşitleri, birçok farklı lezzet ile birleştirebildikleri için hem besleyici hem de doyurucu içeriklere sahip olabiliyor. Aynı makarna türlerinden sıkılanlar için mutfak sırlarını paylaşan ünlü şefler, hızlıca hazırlanabilecek makarna tariflerine ilişkin önemli tüyolar verdi. İşte ayrıntılar…

Hem çalışanlar hem de yemek yapmaktan pek de hoşlanmayanlar için en uygun alternatiflerden olan makarna, farklı tarzlarda hazırlanabilmesi sayesinde her türlü damak tadına hitap ediyor. Birçok farklı çeşidi ile adeta damak çatlatan lezzetlere dönüştürülebilen makarna, ayrıca pratik tarifler sayesinde çok kısa bir süre içerisinde tüketime hazır hale geliyor.

Önceleri uygun fiyat avantajı sayesinde “öğrenci dostu” olarak bilinen ancak şimdilerde arka arkaya yansıyan zamlardan ötürü tüketicilerin bütçelerini sarsan makarna, farklı lezzetler ile bir araya getirildiğinde hem damağa hem de cebe hitap edebiliyor. Satın alınan hazır soslar yerine evde daha sağlıklı koşullarda farklı soslar hazırlamak isteyenler için reçetelerini paylaşan ünlü şefler hem kokuları hem de lezzetleri ile mest edecek o sosların nasıl hazırlanacağını detaylı bir şekilde açıkladı.

KREMALI MANTAR SOSLU MAKARNA TARİFİ

“Makarna” deyip geçmeyin! Böylesini daha önce hiç tatmadınız!

Farklı makarna sosları arayanlar için hem uygun hem de lezzetli bir alternatif olan kremalı mantar sosu için gereken malzemeler şu şekildedir:

  • Sarımsak, soğan, mantar, tereyağı, krema, karabiber, kaşar peyniri, taze kekik.

Makarnanınız haşlanırken tereyağını bir tavaya alın ve içerisine ince ince kıyılmış sarımsaklar ile soğanları ekleyin. Sotelenen sarımsakların ve soğanların içine dilimlediğiniz mantarları ekleyin. Mantarları da bir miktar soteledikten sonra tavanın içine kremayı ve baharatları ekleyin. Kısık ateşte pişirdikten sonra makarna ile birleştirin.

BOLONEZ SOSLU MAKARNA TARİFİ

Makarnanın besleyiciliğini artıran bolonez sosu için gereken malzemeler şu şekildedir:

  • Kıyma, soğan, sarımsak, salça, domates rendesi, tuz, ketçap, kekik, fesleğen, karabiber, zeytinyağı.

İnce ince kıydığınız sarımsakları zeytinyağında kavurun. Kavrulan sarımsakların üzerine rendelenmiş kuru soğanı ve kıymayı ilave edin. Son olarak salça ve domates sosunu ekledikten sonra baharatları da tavaya ekleyerek, kıyma pişene kadar bekleyin.

“Makarna” deyip geçmeyin! Böylesini daha önce hiç tatmadınız! ile ilgili etiketler Makarna Yemek Tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.