Kabinede sürpriz isim! İşte yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin merakla beklediği kabineyi açıkladı. Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi görevini yürüten ve Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olarak tarihe geçen Mahinur Özdemir de kabinede yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de mazbatasını alıp yemin ederek göreve başladı. Anıtkabir'i ziyaret eden Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Göreve Başlama Töreni'nde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİ KABİNEYİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çankaya Köşkü'nde, Türkiye ve dünyada merakla beklenen kabineyi açıkladı.

AİLE BAKANLIĞINA SÜRPRİZ İSİM: MAHİNUR ÖZDEMİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olarak tarihe geçen Mahinur Özdemir'in Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olduğunu duyurdu.

Mahinur Özdemir, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edilmişti.

Hristiyan demokrat çizgideki Merkez Demokrat Hümanist (CDH) partisinden 2009'da Brüksel milletvekili seçilen Özdemir, Belçika ve Avrupa'da seçilen ilk başörtülü milletvekili olmuştu.

Kabinede sürpriz isim! İşte yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı...

MAHİNUR ÖZDEMİR KİMDİR?

Avrupa parlamentosuna başörtüsüyle giren ilk milletvekili olan Mahinur Özdemir, 7 Kasım 1982 tarihinde Belçika'nın Schaerbeek kentinde doğdu.

Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümü'nde lisans, kamu yönetimi alanında da master eğitimi aldı. Bunun yanında Fransızca, Flemenkçe ile İngilizce dillerini de öğrendi.

Daha sonra siyasete atılarak 2009 yılında Merkez Demokrat Hümanist Parti'den Brüksel meclisine girdi. 30 Temmuz 2010'da da Rahmi Göktaş ile evlendi.

Öte yandan Özdemir 2015'de Ermeni Soykırımı'nı reddetmesi sebebiyle partisinden tasfiye edildi.

Özdemir, 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi.

Hristiyan demokrat çizgideki Merkez Demokrat Hümanist (CDH) partisinden 2009'da Brüksel milletvekili seçilen Özdemir, Belçika ve Avrupa'da seçilen ilk başörtülü milletvekili olmuştu.

Kabinede sürpriz isim! İşte yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı... - Resim : 2

 

Kabinede sürpriz isim! İşte yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.