Mağaradan Mars'a uzanan bir maymun adamın hikayesi, "Plüton'u Öldürmek"

Birçok başarılı kitabı olan Serpil Tuncer'in kaleminden mağaradan günümüze kadar uzanan bir maymun adamın hikayesi, "Plüton'u Öldürmek" okurlarıyla buluştu.

Yazar Serpil Tuncer "Plüton'u Öldürmek" adlı son kitabı, edebiyat tarihinde sınırlı sayıda esere konu olan maymun adamların hikayesini geçmişten günümüze kadar taşıyor.

MAĞARADAN GÜNÜMÜZE HEPİMİZİN HİKAYESİ

Serpil Tuncer'in mağaradan günümüze kadar uzanan bu ilginç kitabında maymun adam olan başkahraman, kendi iç sesinin dile gelmesiyle bu hikâyeyi anlatarak günümüze bir sıçrama yapıyor. Bu hikaye sadece bir maymun adamın ve kabilesinin değil aslında hepimizin hikayesidir. Bu eser geçmişten gelen varlığımıza, günümüzün penceresinden geriye dönerek ışık tutmaktadır.

Mağaradan Mars'a uzanan bir maymun adamın hikayesi, "Plüton'u Öldürmek"

MAĞARADAN MARS'A YOLCULUK: " PLÜTON'U ÖLDÜRMEK "

Varlığıyla kâinatı şenlendiren insanoğullarından tarih öncesinde yaşamış Neandertallerin hayata tutunma hikâyesidir “Plüton’un Ölümü.” Tao ve İsimsiz, yetişkin iki kardeştir. Tao iri yarı bedenine inat, aklı kıt birisidir. Bir kahramanlık gösteremeyen kardeşinin adı ise konulmamıştır henüz. Düşünen, irdeleyen, düzene baş kaldıran İsimsiz, ağabeyi Tao’nun tam zıttıdır. Mağara yaşamının dışında da bir hayatın filizlendiğini fark eden İsimsiz, karşılık bulmasını arzu ettiği aşkına yakın olmak için mağaradan ayrılıp yeni bir maceraya atılır.

İsimsiz, cesareti ve içinde büyüttüğü sevgisi sayesinde hem bir isme hem de sevdiği kıza kavuşabilecek mi? Sahte ilahlara tapan, büyücülerin etkisindeki mağara adamlarının kendisine biçtikleri cezayı İsimsiz nasıl karşılayacak? İsimsiz içindeki büyücünün sözlerinin ne kadarına itibar edecek? Peki, ya Plüton?

Plüton da kim diyecek olursanız, işte bu metnin satır aralarında gizli. Ölümü ise geride bıraktıkları için büyük bir kayıp!

Kısa ama onurlu bir yaşam sürmüş, ailesi ve kabilesinin var olma savaşına yaşamını feda edebilecek kadar yüce gönüllü bu genç mağara adamının yaşam öyküsü okumaya değer.

Roman tadındaki bu novella, sizi sarıp sarmalayacak...

SERPİL TUNCER KİMDİR ?

1972 İstanbul doğumlu olan yazar, ilk, orta ve liseyi İstanbul'da okumuş olup, yükseköğrenimini Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme dalında yapmıştır. Daha sonra özel bir üniversitede, İletişim Fakültesi Medya ve Kültürel Araştırmalar programında yüksek lisansını tamamlamıştır. Halen bir kamu kuruluşunda çalışmaktadır. Edebiyat alanında da eserler veren yazarın birçok kitabı bulunmaktadır.

Mağaradan Mars'a uzanan bir maymun adamın hikayesi, "Plüton'u Öldürmek" - Resim : 2

SERPİL TUNCER'İN DİĞER KİTAPLARI

- Filler Ölüme Yalnız Gider
- Sinekler de Uyur
- Kuşları Uğurlama Sanatı
- Mor Sokak Sakinleri
- Yorgunum Mitral
- Ekinoks Günleri
- Erik Ağacı
- AKP'nin Neoliberal Politikaları Bağlamında Kadın İstihdam Politikası
- Büyülü Deniz
- Plüton'u Öldürmek

Mağaradan Mars'a uzanan bir maymun adamın hikayesi, "Plüton'u Öldürmek" ile ilgili etiketler serpil tuncer Plüton'u Öldürmek
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.