Madrid yönetimi Sağlık Bakanlığı'na isyan etti

Son 24 saatte 44 bini aşkın yeni vaka açıklayan ve 404 kişinin daha hayatını kaybettiği İspanya'da şimdi de aşı krizi çıktı. Ülkede 1 milyon 200 bini aşkın aşılama yapılmışken, Sağlık Bakanlığı'na eleştirilerde bulunan Madrid özerk yönetimi 'aşının bittiğini' ileri sürerek aşılamayı durdurduğunu açıkladı.

İspanya'da Sağlık Bakanlığı'nın güncellediği Kovid-19 verilerine göre dünden bugüne 404 artışla Kovid-19 kaynaklı toplam can kaybı 55 bin 41'e yükseldi.

Ülkede salgının başlamasından bu yana en yüksek günlük vaka artışları art arda son iki günde belirlendi.

İspanya'da dün 41 bin 576 pozitif vaka tespitinden sonra bugün de 44 bin 357 günlük vaka açıklandı. Böylece ülkede toplam vaka sayısı 2 milyon 456 bin 675'e ulaştı.

İspanya'da 10 Aralık'ta 188 olan her 100 bin kişide tespit edilen ortalama Kovid-19 vaka sayısı Noel tatilinin ardından her gün yükselerek bugün itibariyle 795'e çıktı.

KISITLAMALAR GENİŞLETİLİYOR

Kovid-19'a karşı 25 Ekim'den bu yana ülke genelinde uygulanan olağanüstü hal (OHAL) gereği gece sokağa çıkma kısıtlamaları, salgının yoğun görüldüğü yerlerde serbest dolaşımın kısıtlanması ile en fazla 6 kişiye kadar bir araya gelme önlemleri artan yeni vakalardan dolayı bazı yerel yönetimler tarafından daha da genişletilmiş durumda. 

Hükümet, mevcut durumda saat 23.00'te yürürlüğe giren sokağa çıkma yasağını 20.00'ye kadar öne çekilmesi talebine şimdiye kadar olumlu yanıt vermiş değil. Kastilya ve Leon ile Endülüs gibi bazı özerk yönetim hükümetleri de bölgelerinde yaşayan vatandaşlara tavsiye niteliğinde "saat 20.00'den sonra sokağa çıkmayın" uyarısında bulunmuş durumda. 

MADRİD'DE AŞI İSYANI

Diğer yandan İspanya'da 27 Aralık'ta başlayan Kovid-19 aşılaması kapsamında şu ana kadar aşı olanların sayısı 1 milyon 200 bini aşmış durumda.

Madrid özerk yönetimi ise Sağlık Bakanlığını "aşı bittiği" gerekçesiyle eleştiriyor. Özer yönetim aşı gelinceye kadar uygulamaya ara verdiğini açıkladı...

Madrid yönetimi Sağlık Bakanlığı'na isyan etti ile ilgili etiketler İspanya Sağlık Bakanlığı Madrid aşı
GÜNÜN VİDEOSU

İşçi maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel içki ısmarladı!

İşçi maaşlarını ödeyememesiyle gündeme gelen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, katıldığı bir eğlence programında herkese içki ısmarladı.