"Madımak'ta katliam olmadı" diyordu... Karamollaoğlu bu yıl 'vahşet' kelimesini kullandı!

Sivas katliamı sırasında Sivas Belediye Başkanı olan ve yaşananların katliam olmadığını savunan Temel Karamollaoğlu, bu yıl Madımak olaylarını 'vahşet' olarak nitelendirdi.

Sivas katliamı sırasında Sivas Belediye Başkanı olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 6'lı ittifakın içinde yer alması sonrası yaşananları nasıl nitelendireceği merak konusu olmuştu. 

6'LI İTTİFAKTA MADIMAK GERİLİMİ

İttifak ortakları arasında bugün gerilim oldukça yüksek. CHP, İyi Parti ve HDP; Madımak'ı 'katliam' olarak nitelendirerek hayatını kaybedenleri anıyor. Karamollaoğlu ise Madımak'ta yaşananları 'katliam' olarak nitelendirmiyordu. 

Sosyal medyada, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun geçtiğimiz yıllarda yaptığı Madımak açıklaması yeniden gündeme geldi.

 

"PENCERELERİ AÇMADIKLARINDAN DOLAYI İNSANLAR ÖLMÜŞ"

Saadet Partisi Lideri, şunları söylemişti:

"Katliam olarak vasıflandırmadım. Bu üzücü bir hadisedir. Bu, hakikaten çok acı olarak tarif edilir. Ancak; katliam demek kasıtlı olarak ben bu insanları öldürmek için yaptım denirse olur. Onun adı katliam olur. Ama orada bir hadise meydana gelmiş; oteldeki perdeler yakılmış, arabalar yakılmış... Arkasında da ateş bacayı sarmış. İçerideki insanlar da pencereleri açmadıklarından dolayı insanlar ölmüş."

 

BU YIL İSE 'VAHŞET' DEDİ

Bu yıl ise 6'lı ittifak gelişmesi sonrası nasıl tanımlayacağı merak ediliyordu. Karamollaoğlu, partisinin Madımak paylaşımını retweet yaptı. 

Saadet Partisi'nin paylaşımında "Bugün hepimizin ortak acısı Madımak’ta yaşanan vahşetin 29. yılı! Acımızı unutmamak ve yaralarımızı kardeşlik, birlik ve beraberlikle sarmak temennisiyle hayatını kaybeden 35 vatandaşımızı rahmetle anıyoruz." ifadelerine yer verildi. 

İşte Karamollaoğlu'nun retweet yaptığı o paylaşım:

 

"Madımak'ta katliam olmadı" diyordu... Karamollaoğlu bu yıl 'vahşet' kelimesini kullandı! ile ilgili etiketler Temel Karamollaoğlu Sivas madımak katliam
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.