"Madımak'ın planlayıcısı Doğu Perinçek"

Aziz Nesin, 35 kişinin yanarak ya da dumandan boğularak vefat ettiği Madımak otelindeki yangından son anda kurtulmuştu. Katliamdan 27 yıl sonra Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin'den şoke eden bir iddia geldi. Nesin, katliamla sonuçlanan olayları planlayan kişinin Doğu Perinçek olduğunu söyledi.

27 yıl önce 2 Temmuz 1993'te kundaklanan Sivas Madımak Oteli'ndeki yangından son anda sağ kurtarılan Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin, 35 şair, yazar ve aydının öldüğü katliamın perde arkasına ilişkin Youtube kanalında çarpıcı iddialarda bulundu.

Madımak katliamı ile sonuçlanan olayları planlayan kişinin Doğru Perinçek olduğunu ileri süren Ahmet Nesin, "Hadi Perinçek bir Sivas Madımak hesaplaşması yapalım. Eğer cesaretin varsa.” diye konuştu. 

Nesin "Perinçek hesap verebilecek mi? Sizce yaptıklarının sorumluluğunu alabilecek karaktere sahip mi?" sorusunu da yöneltti. 

OLAYLARI TETİKLEYEN 'ŞEYTAN AYETLERİ'Nİ KİM YAYINLADI?

Ahmet Nesin, olayların gerekçesi olarak gösterilen Şeytan Ayetleri kitabının nüshalarını Aydınlık gazetesinde yayınlayanın ise bilinenin aksine babası Aziz Nesin değil, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek olduğunu iddia etti.

Aziz Nesin'in söz konusu kitabı özgürlük ve demokrasi adına yayınlamak istediğini savunan Ahmet Nesin babasının kitabı okumadığını da sözlerine ekledi. 

Kitabı Perinçek'in hapisten çıktıktan sonra Aziz Nesin'den habersiz olarak Aydınlık’ta yayınladığını ileri süren Nesin "Kitabın nüshaları yayınlanınca ben hemen tabi babama telefon açtım. ‘Hayır benim hiç haberim yok bundan’ dedi. İlginç bir şey. Çok şaşırdım, çok kızdım. Şöyle kızdım. O zaman benim Düşün Yayınevim var. Hem de gazetecilik yapıyorum hem yayınevim devam ediyor. Kitabı kimse çıkartmak istemeyince ben yayınlamak istedim. Babam karşı çıktı. Bir aileden bir kişi yeter çünkü Ayetullah Humeyni, İran yönetimi Aziz Nesin hakkında ölüm fermanı vermişti. Sonra bu olayı onların yaptığını iyice nasıl anladım. Bir gün iyice geç olmuştu. Gazetede ya işim var ya da bu olaylardan dolayı tedirginim, olaylar devam ediyor. Genç bir kadın birkaç sayfa getirdi. Fark ettim ki çevirinin ikinci bölümüydü. Anladım ki Doğu Perinçek çeviriyi kendi elamanlarına yaptırıyor. Genç bir kadına... İlk fasikül yayınlanınca savcılıktan gazeteyi toplatılma kararı çıkartmıştı zaten. Sanıyorum 3-4 gün sürdü fasiküllerin yayınlanması. Son gün Doğu Perinçek ekibi, Şeytan Ayetleri başlığı altında Kuran Kerim’den bir örnek koydular gazeteye. O gazete de toplatıldı.” diye konuştu.

"Madımak'ın planlayıcısı Doğu Perinçek" ile ilgili etiketler Doğu Perinçek Sivas İran madımak aziz nesin ahmet nesin aydınlık katliam Şeytan Ayetleri
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.