Macron'un Ukrayna açıklamasına Rusya'dan tehdit gibi cevap: "NATO ile çatışma kaçınılmaz olur!"

Ukrayna'ya Destek Konferansı, Fransa'nın başkenti Paris'te yapıldı. Konferansta konuşab Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'ya asker gönderilmesi seçeneğinin göz ardı edilemeyeceğini söyledi. Rusya'dan ise bu açıklamaya "Bu durumda NATO ile çatışma kaçınılmaz olur" cevabı geldi.

Macron başkent Paris'te düzenlenen "Ukrayna'ya Destek" Konferansı sonrasında, "Bu aşamada Ukrayna'ya asker gönderilmesi konusunda bir fikir birliği yok. Ancak hiçbir şey göz ardı edilmemeli. Rusya'nın bu savaşı kazanmaması için her şeyi yapacağız" açıklamasında bulundu.

Elize Sarayı'nda düzenlenen konferansa Avrupa'dan 17 devlet ve hükümet başkanı katıldı. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada ve İsveç ise temsilci gönderdi.

KREMLİN'DEN TEHDİT GİBİ CEVAP

Ukrayna’ya daha fazla askeri yardım konusunu görüşmek için bir araya gelen liderler fikir birliğine varamadı.

Zirvenin ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan macron "Rusya'nın yenilgisinin Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı açısından vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz" dedi.

Macron, Ukrayna'ya orta ve uzun menzilli füzeler ile bombalar tedarik edecek yeni bir koalisyon kurulacağını da duyurdu.

Kremlin ise bu açıkalamalara karşılık olarak Avrupa'dan Ukrayna'ya gönderilmesi halinde "NATO ile çatışmanın kaçınılmaz olacağı" açıklaması yaptı.

UKRAYNA'DA SON DURUM

Mühimmat tedariği Kiev için kritik bir konu haline gelirken Ukrayna'da Rus güçleriyle çatışmalar sürüyor.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Rusya'nın gece boyunca 13 drone saldrısı düzenlediğini ve çok sayıda füze fırlattığını duyurdu. Hava savunma sistemlerinin 11 drone ve 2 füzeyi imha ettiği bildirildi.

Ukrayna birliklerinin doğudaki Donetsk bölgesinde bir köyü yeniden ele geçirdiği de açıklandı.

Saldırılarını yoğunlaştıran rus güçlerinin ise Batıya doğru ilerlediği bildirildi.

Macron'un Ukrayna açıklamasına Rusya'dan tehdit gibi cevap: "NATO ile çatışma kaçınılmaz olur!" ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Fransa Emmanuel Macron Vladimir Putin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.