Macron'dan Erdoğan'a Türkçe mektup

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan ziyaretinin ardından gazetecilere önemli açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkileri geliştirmek istediğini ifade ettiği bir mektup gönderdiğini açıkladı. Macron'un görüşme talebini Erdoğan'ın kabul ettiğini açıklayan Çavuşoğlu, iki liderin yakın zamanda videokonferans yoluyla bir görüşme gerçekleştireceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 3 günlük Pakistan ziyareti sonrası dönüş yolunda gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, burada yaptığı açıklamalarda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdiğini söyledi. Mektubun ilişkileri geliştirmek için bir adım olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, şu ifadelere yer verdi;

"Mektupta Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'nin Avrupa için önemini ve önümüzdeki dönemde cumhurbaşkanımızla görüşmenin yanı sıra Türkiye ile olumlu ilişkiler geliştirme isteğini dile getiriyor"

ERDOĞAN TALEBİ KABUL ETTİ

Mektubun bazı bölümlerinin Türkçe olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, Erdoğan'ın bu tavrı olumlu karşıladığı ve Macron'un görüşme talebini kabul ettiğini söyledi. Bakan, iki lider arasında yakın zamanda videokonferans yoluyla bir görüşme gerçekleşeceğini belirtti.

ABD VE YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER

Türkiye'nin ABD'ye S-400 konusunda ortak çalışma grubu teklifini ileteceğini de belirten Çavuşoğlu, "İlişkimizde iyi günler ve kötü günler olabilir, ancak bağlarımızı geliştirmek için samimi bir çaba göstereceğiz. Biden yönetiminden de aynı yaklaşımı bekliyoruz.

Yunanistan ile görüşme için ise, "60. görüşmede neler konuşulduysa 61. görüşmede de onlar konuşulacak. Sadece kıta sahanlığı sorunu değil. Diğer konuları konuşmak istemezlerse bu görüşmelerin bir anlamı olmaz. Tüm dosyaları açacağız. Yoksa Yunanistan'la görüşmenin anlamı yok" diye konuştu.

Çavuşoğlu ayrıca, Doğu Akdeniz Konferansına KKTC'nin katılması gerektiğini AB'ye ilettiklerini, KKTC katılmazsa Rum tarafını da kendilerinin kabul etmeyeceği mesajını verdiklerini belirtti.

Macron'dan Erdoğan'a Türkçe mektup ile ilgili etiketler Emmanuel Macron Mevlüt Çavuşoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan Mektup Fransa
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.