Macron Fransa’yı Türkiye ile karıştırdı!

Sömürgeci Fransa’nın Afrika’da işlediği insanlık dışı eylemleri aklamaya çalışan Emmanuel Macron, Türkiye'yi "sömürgeci" olmakla suçladı.

Afrika’da milyonlarca masum insanın canına kıyan sömürgeci Fransa bir kez daha suçlarını görmezden geldi. Ülkesinin sömürgecilik geçmişine ilişkin yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Türkiye için hadsiz ifadeler kullandı.

TÜRKİYE'YE "SÖMÜRGECİ" YAKIŞTIRMASI

Macron, Türkiye, Çin ve Rusya'yı Afrika'da emperyalist güç olmakla suçladı. Mısır'da düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı öncesi gençlerin sorularını yanıtlayan Macron, Fransa'nın Afrika kıtasıyla ilişkilerde zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

Macron, Fransa'nın Afrika kıtasındaki sömürgeci geçmişi için "Geçmişin (sömürge döneminin) ağırlığı omuzlarımızda." ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı öte yandan Afrika'da son dönemde bazı ülkelerde Fransız karşıtlığının yükselişe geçtiğini, bunun büyük ölçüde Rusya dahil birkaç ülkenin finanse ettiği sosyal medya kullanıcıları ve aktivistler üzerinden yürütüldüğünü iddia etti.

Macron, "Çinliler, Ruslar, Türkler, Afrika'da Fransızlardan veya diğerlerinden daha iyisini mi yapıyor? Bizden 10 kat daha beterini yapıyorlar." diyerek, bu ülkeleri sömürgeci ve emperyalist güç olmakla suçladı.

 

Macron Fransa’yı Türkiye ile karıştırdı! ile ilgili etiketler Emmanuel Macron
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.