Macera arayan Yunanların hazin sonu

Yunan Genelkurmay Başkanı Floros, yaptığı son açıklamada Türkiye'ye yönelik hadsiz sözler söyledi. Türkiye’nin 'savaş nedeni' kararını, 'gayri ciddi' olarak niteleyen Floros'a yanıt Milli Savunma Üniversitesi Rektörü ve tarihçi Erhan Afyoncu'dan geldi. Afyoncu, Yunanistan'ın son macera aradığında neler yaşandığını hatırlattı.

Yunan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Türkiye’ye karşı sert hakaret ve suçlamalarda bulunan bir açıklama yaptı.

Küstah söylemlerde bulunan Floros, "Türkiye'nin bölgeye istikrarsızlık getiren bir provokatör gibi davrandığını söylediğimizde, ne söylemek istediğimizi artık çok daha net anlıyorlar. ABD de dahil olmak üzere bölgedeki herkes istikrar ve barışla çok ilgileniyor ve tek baş belası Türkiye." dedi.

ERHAN AFYONCU'DAN YANIT: GENERAL HACİANESTİS'İ UNUTMASIN.

Floros'a sosyal medya hesabından yanıt veren Milli Savunma Üniversitesi Rektörü ve tarihçi Erhan Afyoncu ise dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

"Yunan Genelkurmay başkanı Florosa, geçen asırda son macera aradıklarında üç başbakan, iki bakan ve başkomutanlarını kendilerinin vatan haini ilan edip, kurşuna dizdiklerini hatırlatalım istedik." diyen Afyoncu,  "General Hacianestis'i unutmasın." ifadesini kullandı.

Afyoncu, paylaşımına konuyla ilgili ağustos ayında kaleme aldığı köşe yazısının linkini de paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Yunanistan, Osmanlı İmparatorluğu'nun I. Dünya Savaşı'nı kaybetmesi üzerine büyük hayaller kurup, haddine bakmadan Anadolu'yu işgal etmeye kalktı Milli Mücadele sonunda Yunan ordusu denize dökülünce, Yunanlılar mağlubiyetin sorumlusu olarak üç başbakan, iki bakan ve başkomutanlarını idam etti.

AFYONCU'NUN KONUYLA İLGİLİ YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Macera arayan Yunanların hazin sonu ile ilgili etiketler Türkiye Yunanistan Erhan Afyoncu genel kurmay başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.