A Milli Takım Macaristan'da küme düştü

A Milli Takım, yedeklerle maça çıkan Macaristan'a 2-0 yenilerek UEFA Uluslar Ligi'nde küme düştü. Grup liderliği için oynayan Ay-Yıldızlılar UEFA Uluslar C Ligi'ne kadar geriledi. Şenol Güneş, A Milli Takım'ın başındaki 50. maçında kabus gördü!

UEFA Uluslar B Ligi'ndeki 6. ve son maçında Macaristan'a konuk olan A Milli Takım, rakibine 2-0 mağlup olarak C Ligi'ne düştü. Geçen hafta Rusya'yı Kadıköy'de 3-2 yenerek hem gruptaki hem de 2020'deki ilk galibiyetini elde eden Ay-Yıldızlılar, EURO 2020 biletini alan rakibi önünde kazanması halinde grup liderliğine ulaşacaktı.

Son haftaya 8 puanla lider giren Rusya karşısında ikili averajı elinde bulunduran Türkiye, iddiasız Macarlar'ı yenip, Ruslar'ın Sırbistan deplasmanında puan kaybetmesini bekleyecekti. Sırplar ilk yarıyı 4-0 önde kapatınca istediğimiz oldu. Budapeşte'de ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. 

A Milli Takım Macaristan'da küme düştü

BU KEZ GERİ DÖNÜŞ OLMADI!

Şenol Güneş 2. yarıya değişiklik yapmadan başladı. Kazanmamız gereken maçta ilk değişiklik 55'te İrfan Can'ın çıkıp Yusuf Yazıcı'nın girdiği değişiklikle geldi. Macar'lar 2 dakika sonra golü buldu. Kaleci Mert Günok'un mutlak golü önlediği pozisyonda seken topu önünde bulan Ferençvaroş'lu orta saha oyuncusu David Siger topu ağlara gönderdi ve ülkesini 1-0 öne geçirdi. 

Bu skor A Milli Takım'ın grubu son sırada bitirmesi ve C Ligi'ne düşmesine neden olacaktı. Geri dönüşlerine tüm dünyanın alıştığı Türkiye, bu kez başaramadı ve A Ligi'nden başladığı UEFA Uluslar Ligi'nde üst üste 2. kez küme düştü. 90+4'te Varga'yla 2. golü bulan ev sahibi, tarihi bir zafer daha elde etti. Şenol Güneş'in takımı gruptaki 6 maçta yalnızca 1 kez kazanabildi. Öte yanda, Sırbistan 5-0 kazanarak puanını 6 yaptı ve ikili averajda üstünlüğü nedeniyle grubu 3. sırada tamamladı.

STAT: Puşkas Arena

HAKEMLER: Ivan Kruzliak, Tomas Somolani, Branislav Hancko (Slovakya)

TÜRKİYE: Mert Günok, Nazım Sangare, Merih Demiral, Ozan Kabak, Caner Erkin, Ozan Tufan (Dk. 71 Berkay Özcan), Mahmut Tekdemir (Dk. 88 Kaan Ayhan), İrfan Can Kahveci (Dk. 55 Yusuf Yazıcı), Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman, Cenk Tosun (Dk. 71 Deniz Türüç)

MACARİSTAN: Dibusz, Lang, Hangya (Dk. 74 Holender), Szalai, Fiola, Nego, Nagy, Kalmar (Dk. 46 Cseri), Siger, Könyves (Dk. 46 Varga), Nikolic (Dk. 64 Gyurcsó)

A Milli Takım Macaristan'da küme düştü ile ilgili etiketler Macaristan Şenol Güneş A Milli Takım uefa uluslar ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.