Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak istifasını duyurdu!

Macaristan'da çocuk istismarı suçundan mahkum olan bir kişiyi affetmesi, toplumun geniş kesimlerinden gelen tepkilerle karşılaşan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, yaptığı açıklamada hatasını kabul ederek istifa ettiğini duyurdu.

Nisan 2023’te çocuk istismarından hüküm giymiş bir kişiyi Cumhurbaşkanı olarak affetmesinin ortaya çıkması sonrasında Macaristan  Cumhurbaşkanı Katalin​​​​​​​ Novak’a başta muhalefet olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinden tepki gösterildi. Tepkilerin artması üzerine Katar’da resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Novak, ülkeye döndü. Novak, paylaştığı video mesajla hata yaptığını ve görevinden istifa ettiğini duyurdu.

TEPKİLERE KARŞI KAYITSIZ KALMADI

Başbakan Viktor Orban da tepkilere karşı kayıtsız kalmadı. Orban, çocuk istismarından hüküm giymiş birinin affedilmesini ortadan kaldıran bir anayasal düzenleme önerisinde bulunacağını söyledi. Novak tarafından affedilen kişi, bir okulda çocuk istismarında bulunan bir yetkilinin işlediği suçları karartma ve bu cihetle suça ortaklık etme gerekçesiyle hüküm giymişti.

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak istifasını duyurdu! ile ilgili etiketler Macaristan Cumhurbaşkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.