Macaristan Başbakanı Soros'un ipini çekti!

Macaristan Parlamentosu yabancı kurumlardan mali yardım alan sivil toplum örgütlerine düzenleme getiren yasayı kabul etti.

Macaristan Parlamentosu yabancı kurumlardan mali yardım alan sivil toplum örgütlerine düzenleme getiren yasayı kabul etti.

Yeni yasa Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın ünlü para spekülatörü George Soros ile arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklanıyor.

Bu yasayla birlikte Macar asıllı olan Soros'un, kendi memleketinde herhangi bir faaliyet yapma imkanı kalmadı.

Soros’un Açık Toplum Vakıfları bazı sivil toplum kuruluşlarını destekliyor. Bu kuruluşlar arasında insan haklarını destekleyen Macaristan Helsinki Komisyonu’yla yolsuzlukları takip eden Uluslararası Şeffaflık Örgütü de var. Macaristan hükümeti bu grupları yabancı ajanlar olarak algılıyor.

Orban’ın lideri olduğu Fidesz partisinin iletişim direktörü Balazs Hidveghi’ye göre yasa Soros’la bağlantılı kuruluşların güvenlik incelemesi için gerekli. Hidveghi, “Soros Macaristan’a savaş açtı, barikatı yıkmak, mültecileri içeri almak istiyor ve bunun için ajan organizasyonlarını kullanıyor” dedi.

Açık Toplum Vakıfları, yasanın Macaristan demokrasisine ciddi bir saldırı olduğunu söyledi ve değişmesi için yeni bir yasa çağrısında bulundu.

Macaristan Başbakanı Soros'un ipini çekti! ile ilgili etiketler Macaristan soros
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.