Mabel Matiz kimdir? Fetöcü mü? Neden soruşturma açıldı?

Mabel Matiz gündemde konuşulan konular arasında bulunuyor. Ünlü şarkıcı İstanbul Adliyesi'ne giderek ifade verdi. 'Ya Bu İşler Ne' isimli klibinde 1 dolar kullanarak FETÖ'ye destek verdiği iddia edildi. Matiz'in yaşamı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Mabel Matiz kimdir? Detaylar haberimizde...

Mabel Matiz kimdir? Matiz'in, 'Ya Bu İşler Ne' isimli klibinde '1 dolar' kullanarak FETÖ'ye destek verdiği iddia edildi. Gündemde Mabel Matiz ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar Matiz'in biyografisini merak ediyor. Matiz, İstanbul Adliyesi'ne giderek ifade verdi. Peki Mabel Matiz kimdir? Neden soruşturma açıldı? Merak edilen detaylar haberimizde...

Mabel Matiz kimdir? Fetöcü mü? Neden soruşturma açıldı?

Ünlü şarkıcı Mabel Matiz'in, 'Ya Bu İşler Ne' isimli klibinde '1 dolar' kullanarak FETÖ'ye destek verdiği iddia edildi.

Matiz, İstanbul Adliyesi'ne giderek ifade verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan darbecilerin üzerlerinden ve evlerinde yapılan aramada çok sayıda 1 dolarlık banknot çıkmıştı. Örgütün simgesi olan 1 dolarlık banknotlar ünlü sanatçı Matiz'in başını da ağrıttı.

KURGUSUNU BEN YAPMADIM'

Sabah'ın haberine göre: Ünlü sanatçı 'Ya Bu İşler Ne' klibinde cebinden çıkarttığı dolarları etrafa saçtı. Durum, Mabel'in örgüte destek vermek amacıyla klibinde 1 dolar kullandığını iddia eden bir vatandaş tarafından ihbar edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Çağlayan Adliyesi'ne giden Matiz, klibin yapımcısı tarafından hazırlandığını ve kurgusunun kendisi tarafından yapılmadığını ileri sürdü. Matiz, amacının örgüte destek vermek olmadığını kaydetti.

Soruşturma devam ediyor.

MABEL MATİZ

Fatih Karaca (d. 31 Ağustos 1985, Mersin), bilinen adıyla Mabel Matiz, Türk şarkıcı, şarkı yazarı ve eski diş hekimi. Adı, Kumral Ada Mavi Tuna romanında yer alan "Tuna" karakterinin takma adı "Mabel" ve çok sarhoş, düşkün kimse anlamlarına gelen Eski Yunanca kökenli kelime matizin birleşiminden oluşur.


Babası kamyon şoförü, annesi ev hanımı olan Karaca 31 Ağustos 1985 yılında Mersin'in Erdemli ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu ve liseyi Erdemli'de okumuş, üniversite eğitimini ise 2003-2008 yılları arasında İstanbul Üniversitesi diş hekimliği bölümünde almıştır. Çocukluk yıllarını, kendisine müzikal anlamda çok katkısı olduğunu ifade ettiği Erdemli'de geçirmiştir.2011'de İstanbul Bilgi Üniversitesi insan hakları hukuku bölümünde başladığı yüksek lisans eğitimini 2014'te yarıda bırakmıştır.

Müzik eğitimine üniversite zamanlarında aldığı gitar ve şan dersleri ile başlayan Mabel Matiz, ilk bestelerini de üniversite yıllarında yapmıştır. 2008'den bu yana kariyerini sürdüren sanatçı ilk şarkılarını kişisel ev kayıtları şeklinde oluşturmuş, bu şarkıları MySpace sayfası üzerinden anonim olarak yayınlamıştır. Mabel Matiz, şarkılarına ilgi gösteren Engin Akıncı ile tanışarak ilk albümünün hazırlıklarına başlamış, bu kapsamda proje dahilinde Alper Gemici ve Alper Erinç ile bir araya gelerek albüm için stüdyoya girmiştir.

Sahne adıyla aynı ilk albümü Mabel Matiz 11 Mayıs 2011'de piyasaya çıkmıştır ve bu albümden 5 şarkıya klip çekilmiştir.

Mabel Matiz'in, bütün aranjmanları Can Güngör ve Cihan Mürtezaoğlu’na ait olan, Mete Özgencil ve Yıldız Tilbe'nin katkılarıyla hazırladığı ikinci albümü Yaşım Çocuk 5 Ocak 2013'te piyasaya sürülmüştür. Albüm; Zor Değil, Aşk Yok Olmaktır, Yaşım Çocuk, Alaimisema gibi şarkılarıyla oldukça ses getirmiş, birçok ödül almış ve Milliyet Sanat Dergisi okurları tarafından "Yılın Albümü" seçilmiştir. Sanatçının, aynı yıl yayınlanan Aysel'in albümünde seslendirdiği Sultan Süleyman cover'ı tüm zamanların başarılı Türkçe cover yorumlarından biri olarak kabul edilmektedir.

YA BU İŞLER NE ŞARKI SÖZÜ

Gel, beni kor düşümden
Kurtarabilirsen kurtar
Yağmurumu çölümden
Ayırabilir mi bu kantar?

Çaldığın sazlar seni duysa
Saz utanır, vazgeçer
"Unut oğlum, acır!" dedin oysa
Unutulmaktı ecel

Beni boş ver de
Ya bu işler ne?
Yıkılır dünya
Başımız yerde

Kırgınım can özümden
Yare buysa yol biter mi?
İki yâr bir uçurumda
Kavuşmaya kol yeter mi?

Tuttuğun senin olsun a cânım
Aşk bırakmaktan geçer
"Unut oğlum, acır!" dedin oysa
Unutulmaktı ecel

Mabel Matiz kimdir? Fetöcü mü? Neden soruşturma açıldı? ile ilgili etiketler Mabel Matiz kimdir neden soruşturma açıldı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.