Maaşları yatmayan onlarca EYT’li soluğu bankada aldı! Gerçek bambaşkaymış!

EYT'li emekliler maaş günleri geldiği halde hesabında parayı bulamadı. Panikleyen vatandaşlar soluğu bankalarda aldı.

Nisan ayı içerisinde bağlanan maaşların ilk ödemesinin emeklilik tahsis numarası üzerinden hesaplara yatırılması gerekiyordu. EYT ile ilk kez emekli olan bazı banka müşterileri hesaplarında parayı göremedi. Panik haliyle bankalara koşulduğunda işin aslı anlaşıldı. İlk aylıklar doğrudan bankaya değil de bankanın havuzuna aktarılmıştı. Vatandaşın maaşını alabilmesi için bankaya gitmesi gerekiyordu.

Bankacılık teknolojisinde gelişen şartlar düşünüldüğünde ATM'lere gitmeye gerek kalmadan mobil bankacılık uygulaması üzerinden maaş hesabı anında aktarılabiliyor. Böyle bir kolaylığın var olduğu dönemde EYT kapsamında sunulan faydadan yararlanan 2 milyon 250 bin vatandaşın içerisinden bazı kişiler ödemeyi hesabında göremedi.

BANKA ÖNLERİNDE KUYRUKLAR OLUŞTU!

Yoğun başvuru dönemi sonrası e-devlet üzerinden başvurunun sonuçları iletildi. Aylığı bağlanan vatandaşlar hesaplarında bakiyeleri yansıyamadığını görünce panik haliyle bankaya başvurdu. Bayram sonrası haftanın ilk gününden itibaren banka önlerinde uzun kuyruklar oluştu. EYT kapsamında onlarca vatandaş bir süre beklemek zorunda kaldı. Normal şartlarda emekli aylığı 2 hafta içerisinde sonuçlanırken EYT'li emeklilerin başvuru süreçleri biraz uzadı.

E-DEVLET ÜZERİNDEN KONTROL EDİN!

Maaşları yatmayan onlarca EYT’li soluğu bankada aldı! Gerçek bambaşkaymış!

Başvuruya dair sonuçlar e-devlet sistemi üzerinden takip edilebiliyordu. İşe giriş tarihine de bakılarak kanun kapsamında olup olmadığı detaylı şekilde incelenebiliyor. Prim ödemeleri de yine bu alandan görülebiliyor. Vatandaşlar evrak bekleme aşamalarının daha hızlı ilerlemesi gerektiğini savunuyor.

FARK ÖDEMESİ MAYIS’A KALIYOR!

Evrakı işleme alınmış olan kişinin bekleme sürecinde reddedilme ihtimaline karşılık SGK'ya başvuruda bulunması yeniden gözden geçirilmesi öneriliyor. Mart ayı içerisinde başvurusunu bulunanlar işlemler aksadığı için eğer Mayıs ayına sonuçlandırılırsa alacakları ek farkı da Mayıs ayında alabilecekler, denildi.

TC KİMLİK KARTI YETİYOR!

Maaş bağlama işlemi tamamlanan pek çok EYT'li aylıklarını hesapta göremedi. Ardından bankanın havuzuna düştüğünü öğrendi. Bankaya sırasına giderek TC kimlik kartı ile beraber kısa sürede maaş alınabiliyor. Sadece ilk başlangıca özel tek seferlik gerçekleşen bu durum daha sonraki aylarda banka hesabına yatırılarak sorunsuz bir şekilde tamamlanacak. Başvuru sırasında herhangi bir banka seçmeyen vatandaşlar ise aylıklarını PTT şubesinden alabilecek.

Maaşları yatmayan onlarca EYT’li soluğu bankada aldı! Gerçek bambaşkaymış! ile ilgili etiketler EYT maaş
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.