Maarif Vakfı, Güney Afrika'da okul açıyor!

Maarif Vakfı, FETÖ'nün ABD'den sonra en yoğun olduğu ülke olan Güney Afrika Cumhuriyeti'de okul açmaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün Güney Afrika ziyaretinde "FETÖ'nün en yoğun olduğu yer, ABD'den sonra Güney Afrika Cumhuriyeti'dir.Sakın ha bunların oyununa gelmeyin. Bunlar ciddi manada teröristtir. Asıl gayesi birbirimize kırdırmak olan bu örgütlere karşı uyanık olmalıyız." diyerek Güney Afrikalıları uyarmıştı.

Bu gelişmenin ardından Sabah yazarı Vahap Munyar, Maarif Vakfı'nın Güney Afrika'da okul açacağını köşesinden duyurdu.

İşte yazının ilgili bölümü:

MAARİF VAKFI, GÜNEY AFRİKA’DA OKUL AÇIYOR

"TÜRKİYE’nin Pretorya Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik eden heyet üyeleri için hazırlattığı kitapçıkta, Güney Afrika ile ilişkilerin tarihinin 1862’ye uzandığını belirtip, ekledi:

- 1993-1994 yıllarında karşılıklı olarak büyükelçiliklerimiz açıldı. Son yıllarda ülkemizin Güney Afrika’daki varlığı ve görünürlüğü kayda değer şekilde arttı.

Geçen yıl Yunus Emre Enstitüsü’nün faaliyete geçtiğini vurguladı:

- Bugün itibariyle yüzlerce Güney Afrika vatandaşı Türkçe öğreniyor, Türk kültürünü tanıyor.

Aralık 2017’de TİKA’nın (Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı) faaliyete başladığını kaydetti:

- TİKA, bir taraftan Güney Afrika’daki Osmanlı mirasının onurlandırılması yönünde tarihi restorasyon ve destek projeleri üstlendi, diğer yandan ülkemizin insani ve vicdani sesi olarak buradaki mazlumların yaralarına merhem olmaya başladı.

Elif Çomoğlu Ülgen, FETÖ’nün kalesi olarak bilinen Güney Afrika’ya dönük şu önemli adımı da paylaştı:

- Maarif Vakfımız Güney Afrika’daki yerleşimini tamamlamak üzere. Önümüzdeki eğitim yılında Maarif Vakfı’nın ilk ok ulunu Johannesburg’da açmayı hedefliyoruz."

Maarif Vakfı, Güney Afrika'da okul açıyor! ile ilgili etiketler Güney Afrika maarif vakfı
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.