Luran Ahmeti kimdir, neden öldü? Luran Ahmeti eşi kim?

Bir zamanlar Türk televizyon dizilerine damgasını vurmuş olan Luran Ahmeti geçtiğimiz gün koronavirüs nedeni ile hayatını kaybetti. Bu acı haberin ardından gündem olan hayatını sizler için derledik.

Türk televizyon dizileri ile adını Türkiye'de duyurmayı başaran oyuncu Luran Ahmeti geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Sevenlerinin üzüldüğü bu haber ardından Luran Ahmeti'nin hayatı araştırılmaya başlandı. Sizler için Luran Ahmeti kimdir, neden öldü detayları ile haberimizde.

Luran Ahmeti kimdir, neden öldü?

Luran Ahmeti 31 Temmuz 1974 tarihinde Üsküp’te doğmuştur. Arnavut kökenli Makedon tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Luran Ahmeti Arnavut asıllı bir ailenin çocuğu olarak Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin Üsküp şehrinde dünyaya gelmiştir. Babasının edebiyatçı ve anti-komünist olduğunu ve çocukluğunda ayrımcılığa maruz kaldığı bilinmektedir. Üsküp Aziz Kiril ve Metodius Üniversitesi'nin psikoloji bölümünü lisans derecesi ile bitirmiştir. Mezun olduktan sonra drama eğitimi alarak oyunculuk kariyerine ilk olarak Üsküp'te birkaç yapımda yer alarak başlamıştır.

Çocukluğu Makedonya'daki Türk kasabalarında geçtiği için iyi derecede Türkçe konuşabilen Ahmeti, Türkiye'de oyunculuğa ilk olarak Elveda Rumeli adlı dizideki Dimitri karakterini canlandırarak başladığı bilinmektedir. Ardından 2013 yapımı Muhteşem Yüzyıl dizisinde Osmanlı devlet adamı Divane Hüsrev Paşa'ya hayat verdi.

Luran Ahmeti kimdir, neden öldü? Luran Ahmeti eşi kim?

Luran Ahmeti Elveda Rumeli dizisinin çekimleri için geldiği İstanbul'da yaşamaya başladıktan sonra burada evlenmiştir. Bu evlilikten bir kızı bulunmaktadır. Luran Ahmeti, geçmişte yaşadığı sürgün hayatı ve çocukluğunda Slavlar ile birlikte yaşadığı için Ruslardan hala korktuğunu, onlara güvenmediğini ve hayatı boyunca Ruslarla arkadaşlık etmeyeceğini söylemiştir.

Luran Ahmeti kimdir, neden öldü? Luran Ahmeti eşi kim?

25 Mart 2021 tarihinde Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te koronavirüs nedeniyle 46 yaşında iken hayatını kaybetmiştir.

Sinema Filmleri

-Puppet Show 

-Stories about Love 

-Bal – Can – Can 

-10 

-Izstop 

-Hayde Bre 

-Güzel Günler Göreceğiz 

-Limonata 

-Acı Kiraz 

Dizileri

-Kurtlar Vadisi Pusu 

-Mutlu Ol Yeter

-Muhteşem Yüzyıl 

-Son Yaz-Balkanlar 1912 

-Elveda Rumeli 

-Balkan Düğünü 

-Bahar Dalları 

-Tek Başımıza

-Reis 

-Karakol - Herkes Adalet İster 

-Büyük Sürgün Kafkasya

Luran Ahmeti kimdir, neden öldü? Luran Ahmeti eşi kim? ile ilgili etiketler Luran Ahmeti kimdir eşi kim neden oldu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.