Lukaşenko ifşa etti: İşte Rusya'nın gizli işgal planı

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'nun yaptığı bir sunumda Rusya'nın gizli işgal planı ifşa oldu. Lukaşenko'nun kullandığı haritaya göre Rusya, Odessa üzerinden Moldova'yı işgal etmeyi planlıyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı saldırının 7. Gününde havada ve karada devam ederken, Vladimir Putin’in müttefiklerinden Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun paylaştığı harita dünya gündemine geldi.

Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna işgali ve Belarus'un katılımını görüşmek üzere güvenlik konseyi ile bir araya geldi.

Lukaşenko ifşa etti: İşte Rusya'nın gizli işgal planı

Konsey sırasında sunum gerçekleştiren Lukaşenko’nun kullandığı haritadaki görüntüler ise savaşın seyrine dair endişe yarattı.

Lukaşenko konsey sırasında, Belarus'un önemli Ukrayna hedeflerine yönelik füze saldırılarından bahsederken paylaşılan haritada ayrıca ülke genelinde Rus birlikleri için önerilen savaş planları da ortaya çıktı.

Lukaşenko ifşa etti: İşte Rusya'nın gizli işgal planı - Resim : 2

Lukaşenko’nun televizyonda canlı yayınlanan konuşmasında Moldova'ya yönelik planlı bir Rus işgali görülen haritada, Odessa kentinden Moldova’ya giriş yapılmasının gündemde olduğu ve o yöne doğru bir ok çıkarıldığı görülüyor.

 

Lukaşenko ifşa etti: İşte Rusya'nın gizli işgal planı ile ilgili etiketler Belarus Rusya Moldova lukaşenko işgal plan odessa
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.