Lübnanlılar travma yaşıyor: Her şey normalmiş gibi davrandı!

Lübnan'da  4 Ağustos 2020'de yaşanan Beyrut Limanı Patlaması'nın ekonomik ve sosyolojik sarsıntıları artarak devam ediyor. Sosyal medyada hızla yayılan bir videoda, Beyrut'ta, yer yer iç savaşa benzeyen çatışmalar sırasında, bir vatandaşın her şey normalmiş gibi sakince davrandığı görülüyor.  Masum vatandaşın bu tavırları, bir tür savaş travması, istemsiz bir yardım çağrısı olarak değerlendirilse de bazı kullanıcılar durumu eğlenceli bulmadan edemedi. 

Lübnan, tünelin ucundaki ışığı bir türlü göremiyor.

BEYRUT LİMANI PATLAMASININ SARSINTILARI DEVAM EDİYOR. 

Lübnan'da  4 Ağustos 2020'de yaşanan Beyrut Limanı Patlaması'nın ekonomik ve sosyolojik sarsıntıları artarak devam ediyor. Hükümetin yetersizliği, tabandaki herkesi çileden çıkarıyor. Patlamanın enkaz alanında hala cesetlerin olması ise bu yetersizliğin en büyük göstergelerinden biri.

Yolsuzluk, ekonomik kriz ve İran destekli Hizbullah'ın toksik karışımı sonucu yakıtı dahi kalmayan Lübnan'da aylardır günde sadece 3 saat elektrik verilebiliyor. Üstelik geçtiğimiz hafta hiç elektrik verilemedi. 

LÜBNAN YAŞANMAZ HALDE

Ülkede buzdolapları çalışmadığından ve su pompaları elektrikle çalıştığından; sular kesik ve gıda zehirlenmeleri oranı giderek artıyor. Marketler balık ve et satışını durdurdu. Jeneratörlerle iş yapmaya çalışan dükkanlar ise kazandıkları parayı petrole ve jeneratör kirasına veriyor. Devlet ise birkaç haftadır Lübnan ordusunun yakıtını kullanıyor. Ordunun neredeyse hiç yakıtı kalmazken, askerlerin maaşı ise ayda 20 Amerikan dolarına denk. Elektrik İdaresi çalışanları, binada tavuk kümesi kurmuş ve yumurta satarak geçinmeye başlamışlardı. 

TÜM ÜLKE ŞOKTA: İSTEMSİZ BİR YARDIM ÇAĞRISI

Sosyal medyada hızla yayılan fakat bazı insanlar tarafından 'üzücü' bulunan bir videoda, Beyrut'ta, yer yer iç savaşa benzeyen, çatışmalar sırasında bir vatandaşın her şey normalmiş gibi sakince davrandığı görülüyor. 

Masum vatandaşın bu tavırları, bir tür savaş travması, istemsiz bir yardım çağrısı olarak değerlendirilse de bazı kullanıcılar durumu eğlenceli buldu. 

 

Lübnanlılar travma yaşıyor: Her şey normalmiş gibi davrandı! ile ilgili etiketler Beyrut Lübnan Çatışma vatandaş travma şok

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.