Lübnan medyası yazdı: Suudi Arabistan Kralı, Erdoğan'ı Mekke'de bayram namazına davet etti

Lübnan medyasında çıkan bir habere göre, Suudi Arabistan Kralı Selman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Mekke'ye davet etti. Haberde ziyaretin gerçekleşmesi durumunda iki liderin birlikte bayram namazı kılacağı belirtiliyor.

Bir dönem gerilen Türkiye ile Suudi Arabistan ilişkilerinde, son dönemde ılımlı rüzgarlar esiyor. Arap Baharı döneminde farklı kutuplara düşen iki ülke arasındaki ilişkiler, Kaşıkçı cinayetiyle birlikte daha gerilimli bir hale gelmişti. Ancak uzun bir süredir iki ülke liderleri arasında ılımlı rüzgarlar esmeye başladı.

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman arasında gerçekleştirilen son telefon görüşmesinde, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve sorunların giderilmesi için "diyalog kanallarının açık tutulmasında" mutabık kalınmıştı.

Lübnan medyası yazdı: Suudi Arabistan Kralı, Erdoğan'ı Mekke'de bayram namazına davet etti

MEKKE'YE DAVET EDİLDİ

Son olarak iki ülke arasında normalleşme sürecine giren ilişkiler için Lübnan medyasından bir iddia ortaya atıldı. Tactical Report, Suud yetkililere dayandırdığı haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mekke'ye davet edildiğini söyledi.

Ziyarette Suudi Kralı Selman ve Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile birlikte Erdoğan'ın bayram namazını Mekke'de kılacağı yazıldı.

Lübnan medyası yazdı: Suudi Arabistan Kralı, Erdoğan'ı Mekke'de bayram namazına davet etti ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan Mekke kral selman davet bayram namazı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.