Lübnan Başbakanı: Lübnan'ın egemenliğinin ihlal edilmesine üzüldüm!

Lübnan Başbakanı Mikati, İran petrolünün hükümetten bağımsız ithal edildiğini, bu yüzden Lübnan'ın ABD'nin ambargosunu aslında delmediğini söyledi ve yaptırım beklemediğini ifade etti. Mikati, 'Lübnan'ın egemenliğinin ihlal edilmesine üzüldüm' dedi.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Hizbullah'ın İran'dan petrol ithalatına işaret ederek, o sürecin hükümetten bağımsız gerçekleştiğini belirtti.

Ülkenin resmi haber ajansında yer alan habere göre, 10 Eylül'de hükümetini açıklayan Başbakan Mikati, CNN International televizyonuna konuştu.

IMF, MİKATİ'Yİ RAHATLATTI

Hükümetinin temel görevinin ülkedeki ekonomik çöküşü durdurmak olduğunu söyleyen Mikati, "Hükümetin kurulduğundan bugüne kadar kısmen rahatladım. Çünkü Uluslararası Para Fonu (IMF) ile temas kurduk ve Lübnan'a destek vermeye hazır olduklarını belirttiler." dedi.

KRİZİ 8 AYDA SONLANDIRMAK MÜMKÜN DEĞİL

Dün de Dünya Sağlık Örgütü Başkanı ile toplantı yaptıklarını ve aynı şekilde sağlık alanında ülkesine destek çıkmaya hazır olduklarını dillendirdiklerini aktaran Mikati, genel seçimlere 8 ay kaldığını ve bu süre zarfında ülkedeki ekonomik krizi bitirmenin mümkün olmadığını söyledi.

LÜBNAN'IN EGEMENLİĞİNİN İHLAL EDİLMESİNE ÜZÜLDÜM

İran'dan Lübnan'a ithal edilen petrol konusuna değinen Mikati, "Lübnan egemenliğinin ihlal edilmesine üzüldüm. Ancak Lübnan'ın yaptırımlara maruz kalacağından endişe etmiyorum. Çünkü o süreç hükümetten bağımsız gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

Hizbullah'ın Lübnan hükümetinde yer almasına da değinen Mikati, "Hükümet Lübnan'daki çoğu grupları barındırıyor. Herkesin onayını almadan da IMF ile müzakereler yapma veya reformları hayata geçirmemizin imkanı yok." diye konuştu.

Başbakan Mikati, ayrıca Hizbullah'ın Lübnan'da halkın bir kesimini temsil ettiğini söyledi.

ABD YÖNETİMİNDEN 'BİRKAÇ' DESTEK MESAJI GELDİ

ABD yönetiminin Lübnan'da kurulan yeni hükümete yönelik tutumuna ilişkin ise Mikati, Washington yönetiminden birkaç destek mesajı aldığını ifade etti.

İRAN, SURİYE ARACILIĞIYLA LÜBNAN HİZBULLAHINA PETROL YOLLADI

Lübnan Hizbullahı'nın gemiyle Suriye'ye ulaştığını duyurduğu İran petrolü, onlarca tankerden oluşan konvoylar halinde dün sabah saatlerinden itibaren kara yolu ile Lübnan'ın doğusundaki Baalbek bölgesine ulaşmıştı.

İran yakıtını taşıyan tankerleri karşılayan Hizbullah destekçileri, sık sık "ABD ve Batı'nın Lübnan'a uyguladığı ambargonun delindiği" yönünde sloganlar atmıştı.

KRİZDEKİ LÜBNAN, ABD YAPTIRIMLARINA MARUZ KALABİLİR

Lübnanlı bazı siyasi güçler ise İran'dan petrol ithal etmekle Lübnan'ın ABD yaptırımlarına maruz kalabileceği gerekçesiyle bu adıma tepki göstermişti.

Lübnan Başbakanı: Lübnan'ın egemenliğinin ihlal edilmesine üzüldüm! ile ilgili etiketler Lübnan Petrol İran Yaptırım Başbakan mikati hizbullah ambargo
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.