Lost Ark, Steam'de rekor kırdı! Tek rakibi PUBG

Geçtiğimiz günlerde Steam üzerinden batı ülkelerinde yayına giren Güney Kore yapımı oyun Lost Ark bir anda büyük bir çılgınlığa neden oldu. Ücretsiz olarak oynanan MMO oyunu anlık oyuncu sayısının en yüksek olduğu 2. oyun olarak Steam'in tarihine geçti.

Güney Kore yapımı olan ve 2019 yapımı olan MMO oyunu Lost Ark, geçen hafta aralarında Türkiye'nin de olduğu batı ülkelerinde yayına açıldı. Steam'den ücretsiz oynanabilen oyun bir rekorun sahibi oldu. Lost Ark, Stem üzerinden 24 saatte en çok oynanan ikinci oyun olarak tarihe geçti.

Oyun piyasasına yatırımlarını artıran Amazon, Güney Kore yapımı Lost Ark'ı İngilizceye çevirerek batı ülkelerinde piyasaya sürdü. Steam'den gelen bilgilere göre son dönemde büyük çılgınlığa neden olan MMO oyunu Steam üzerinde 1 milyonu aşkın anlık oyuncu sayısını aşarak bir rekora erişti. Lost Ark böylece CS: Go ve DOTA 2'yi geride bıraktı.

OYNAMAK İSTEYENLER KUYRUKTA BEKLİYOR

Lost Ark, Steam'de çıktığı günden itibaren büyük popülerlik kazandı. Olay öyle bir noktaya geldi ki, oyunu oynamak isteyenler sunucularda kuyrukta bekliyor. Steam'in açıkladığı verilere göre Lost Ark'ı anlık 1.311.842 kullanıcı oynadı. Bu rakam CS: Go için 1.308.963 ve DOTA 2 için 1.295.114 olarak açıklandı. Lost Ark için açıklanan rakamlarda bu oyuncuların kaçının oyunu gerçekten aktif olarak oynadığı ve bir sunucu kuyruğunda oturmadığı tam olarak belli değil. Steam'de anlık en fazla oyuncunun oynadığı oyun 3.257.248 ile PubG oldu.

Son dönemin en çok oynanan oyunu Lost Ark canlı yayın platformu Twitch'te de oldukça yukarılara çıkarak popülerliğini artırmaya devam ediyor.

Lost Ark, Steam'de rekor kırdı! Tek rakibi PUBG ile ilgili etiketler lost ark steam oyun anlık kullanıcı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.