Liverpool 7 - 0 Manchester United | Maç sonucu

İngiltere Premier Lig'de Liverpool, Manchester United'ı Cody Gakpo (2), Darwin Nunez (2), Mohamed Salah (2) ve Roberto Firmino'nun golleriyle 7-0 mağlup etti. Salah, Robbie Fowler'ın rekorunu kırarak Liverpool'un Premier Lig tarihindeki golcü oyuncusu oldu.

İngiltere Premier Lig'in 26. haftasında Liverpool ve Manchester United, Anfield'da karşı karşıya geldi.

İlk yarısını 1-0 önde tamamladığı maçı 7-0 kazanan Liverpool, 3 puanı hanesine yazdırırken rakibinin ligdeki 3 maçlık yenilmezlik serisini bitirdi.

Liverpool'a galibiyeti getiren goller Cody Gakpo (2), Darwin Nunez (2), Mohamed Salah'tan (2) ve Roberto Firmino'dan geldi.

Bu sonuçla Liverpool puanını 42'ye yükselterek ilk dört yarışındaki iddiasını sürdürdü. Zirve yarışında büyük bir kayıp yaşayan ve tarihinin en farklı yenilgilerinden birini alan Manchester United ise 49 puanda kalırken lider Arsenal'le puan farkı 14'e yükseldi.

MOHAMED SALAH İLKİ BAŞARDI, REKORU KIRDI

Liverpool'da 3. golün asistini yapan ve 2 gol kaydeden Mohamed Salah, Manchester United karşısındaki performansıyla bu sezon bir ilki başardı.

Salah, kaydettiği gol ve asistle Avrupa'nın 5 büyük liginde bu sezon 20 gol ve 10 asist barajını geçen ilk oyuncu oldu.

Yıldız oyuncu ayrıca Liverpool'la Premier Lig'de 129 gole ulaşarak kulübün efsane ismi Robbie Fowler'ı geride bıraktı. Salah, kaydettiği gollerle Premier Lig tarihinde Liverpool'un en golcü oyuncusu oldu.

LIVERPOOL'UN SERİSİ DEVAM ETTİ

Öte yandan karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Liverpool, ilk yarısını önde tamamladığı maçlardaki yenilmezlik serisini sürdürdü.

Merseyside ekibi, 4 Aralık 2016'dan bu yana Premier Lig'de ilk yarısını önde tamamladığı herhangi bir karşılaşmada sahadan yenilgiyle ayrılmadı.

92 YIL SONRA EN FARKLI YENİLGİ

Manchester United, bugünkü adıyla 1992'de kurulan İngiltere Premier Lig tarihindeki en ağır mağlubiyetini, Liverpool karşısında yaşadı.

Ek olarak Erik ten Hag'ın ekibi, İngiltere'deki en seviye ligdeki en farklı ikinci yenilgisini aldı. Manchester United, Aralık 1931'de Wolverhampton Wanderers'ı 7-0 kaybetmişti.

Liverpool 7 - 0 Manchester United | Maç sonucu ile ilgili etiketler Liverpool Manchester United Premier Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.