Liverpool'dan Premier League'e müthiş başlangıç... Burnley'i 2-0'la geçen "Kırmızılar" 2'de 2 yaptı

Liverpool, Premier League'de yeni sezona 2'de 2'yle başladı. İlk hafta Norwich deplasmanında 3-0 kazanan "Kırmızılar" evindeki ilk maçta da Burnley engelini 2-0'la geçti. 2 maçta da gol yemeyen Jürgen Klopp'un takımında yeni bir yıldız doğuyor; Harvey Elliott...

Premier League'in 2. haftasında Burnley'i ağırlayan Liverpool, 3 puanı 2-0'lık galibiyetle aldı. İlk hafta deplasmanda Norwich City'yi 3-0 mağlup eden Jürgen Kloop'un öğrencileri ilk 2 haftada 5 gol atıp kalesinde gol görmeyerek sezona etkileyici bir başlangıç yaptı.

Anfield'da 50 bin taraftarı önüne çıkan "Kırmızılılar" 18. dakikada Diogo Jota'nın golüyle 1-0 öne geçti. Andrew Robertson'un sakatlığında formayı kapan Yunan sol bek Konstantinos Tsimikas harika kesti, Portekizli yıldız aynı güzellikte bir kafa vuruşuyla Burnley kalecisi Nick Pope'ı avladı: 1-0. 24 yaşındaki Jota, Norwich maçında da takımının ilk golünü atan isimdi.

İlk yarıda Mohamed Salah'la bir gol daha bulan Liverpool bu golde VAR'a takıldı ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Burnley 2. yarının hemen başında Tarkowski'yle beraberlik golünü buldu ancak bu gol de ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

Liverpool'dan Premier League'e müthiş başlangıç... Burnley'i 2-0'la geçen "Kırmızılar" 2'de 2 yaptı

HAFTAYA CHELSEA SINAVI VAR

Liverpool'un 2. golü 69'da Sadio Mane'den geldi. İlk haftayı boş geçen Senegalli yıldız, Trent Alexander-Arnold'un nefis pasını gole çevirdi: 2-0. İlk hafta 2 gol 1 asistle oynayan Mısırlı yıldız Salah bu maçta da etkili olmasına rağmen skor katkısı yapamadı.

Liverpool'da maçın öne çıkan ismi 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Harvey Elliott oldu. Altyapıdan yetişen genç isim oynadığı futbolla Anfield seyircisinin takdirini topladı. Geçen sezon Blackburn Rovers formasıyla Championship'te 41 maça çıkan ve 7 gol, 11 asistlik müthiş bir katkı sağlayan Elliott, Premier League'de ilk 11'de başladığı ilk maçta adından söz ettirdi.

Premier League'e gol yemeden 2'de 2'yle başlayan Liverpool haftaya Chelsea'yi ağırlayacak. İlk hafta 1-0 öne geçtiği maçta Brighton & Hove Alibon'a evinde 2-1 mağlup olan Sean Dych'ın Burnley takımı ise 2'de 0 yaptı. Bordo-Mavililer 3. haftada Leeds United'ı konuk edecek.

Liverpool'dan Premier League'e müthiş başlangıç... Burnley'i 2-0'la geçen "Kırmızılar" 2'de 2 yaptı - Resim : 2
Harvey Elliott

 

 

JACK GREALISH AÇILIŞI YAPTI

İlk hafta Tottenham Hotspur'a deplasmanda 1-0 mağlup olan Manchester City, 2. haftada ağırladığı Norwich City'ye 5 çekti. Son şampiyonun 118 milyon euroluk yeni transferi Jack Grealish ilk kez 11'de başladı. İngiliz yıldız ilk gol sevincini yaşadı.

7. dakikada kaleci Tim Krul'a yazılan kendi kalesine golle öne geçen Guardiola'nın takımı 22'de Grealish'le farkı 2'ye çıkardı. City'nin diğer golleri 2. yarıda Aymeric Laporte, Raheem Sterling ve Riyad Mahrez'den geldi. Manchester City haftaya da Arsenal'i ağırlayacak.

 

 

Liverpool'dan Premier League'e müthiş başlangıç... Burnley'i 2-0'la geçen "Kırmızılar" 2'de 2 yaptı ile ilgili etiketler Liverpool Burnley Jürgen Klopp Sadio Mane premier league harvey elliott Jack Grealish
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.