Lityum hapı ne işe yarar? Adnan Oktar örgütünde Lityum hapı! Yan etkileri nedir?

Lityum hapı nedir? Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyona ilişkin bilgilere göre, kedicikler’ olarak bilinen kadınlara her gün düzenli olarak bipolar bozukluklarda kullanılan ve sakinleştirici etkisi de olan lityum hapı verilmiş. Lityum hapının ne olduğu ve ne işe yaradığı merak ediliyor. Peki Lityum hapı nedir? Kediciklere neden Lityum hapı verildi? Lityum hapı niçin kullanılır? Yan etkileri nedir? Detaylar haberimizde...

Lityum hapı ile ilgili detaylar günün merak edilen sorular arasında yer aldı. Kedicik' olarak bilinen kadınlara her gün düzenli olarak bipolar bozukluklarda kullanılan ve sakinleştirici etkisi bulunan lityum hapı verildiği Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyona ilişkin bilgilerde ortaya çıktı. Peki Lityum hapı nedir? Kediciklere neden Lityum hapı verildi? Lityum hapı niçin kullanılır? Yan etkileri nedir? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Lityum hapı ne işe yarar? Adnan Oktar örgütünde Lityum hapı! Yan etkileri nedir?

LİTYUM HAPI NEDİR?

Johan August Arfwedson tarafından 1817 yılında bulunan Lityum elementi, periyodik tabloda 1. grup alkali metaller içinde yer alan, atom numarası 3, sembolü “Li” olan kimyasal bir elementtir. Doğada saf halde bulunmayan Lityum, yoğunluğu en düşük metaldir. Yumuşak ve gümüşi beyaz bir rengi olan Lityum kesilebilir özelliktedir. Hava ile temasında gri bir renk almakta, bunun sonucunda da Lityum Oksit (Li20) ortaya çıkmakta ve rengi de kararıp lekelenmektedir.

ADNAN OKTAR ÖRGÜTÜNDE LİTYUM HAPI

Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyona ilişkin Emniyet kaynaklarının verdiği bilgiye göre, ‘kedicikler’ olarak bilinen kadınlara her gün düzenli olarak bipolar bozukluklarda kullanılan ve sakinleştirici etkisi de olan lityum hapı verilmiş. Oktar için bir mağazada 400 bin liralık alışveriş yapıldığı kaydedildi.

“116 eve baskın yapıldı. Dragos adı verilen köşkte yaşayanlar üst kadro ile örgüte yeni kazandırılmış kurbanlardan oluşuyor. Diğerleri aynı FETÖ yapılanması gibi hücre evlerinde yaşıyor. Çalışanlar maaş kartlarını imam bacıya veriyor -ki çok az çalışan var. İhtiyaçları örgüt tarafından karşılanıyor. Kadınların tek başına sokağa çıkmaları yasak. Bankadaki işini bile yanlarında biri olmadan halledemiyorlar.

Gruba dahil olmanın üç şekli var: Ya çok zengin olacaksın, ya çok yakışıklı ya da çok iyi eğitimli. Bu sistemin dışındaysan turnikeden geçmeden örgüte dahil olamıyorsun. Turnike aynı zamanda bir cezalandırma yöntemi. Adnan Hoca kediciklerin o baygın bakışlarını beğenmiyorsa, ‘Bu bana istediğim gibi bakmadı’ diyerek ‘Gereğini yapın’ talimatı veriyor. Kızı turnikeye alıyorlar; ikinci bir emre kadar orada kalıyor. Kedicikler eve girer girmez yeşil reçeteli lityum ilaçları veriliyor ve bunlar düzenli olarak kullanılıyor. Dayak ve aşağılama da bir cezalandırma yöntemi. Şantaj için sadece kedicikler değil eskort kızlar ve yabancı kadınlar da kullanılıyor. Önemli olan o kaydın çekilmesi.”

LİTYUM HAPLARI NE ZAMAN KULLANILIR?

Lityum özellikle psikolojik hastalıkların tedavisinde kullanılır. Lityum haplarının doktor gözetiminde kullanılması gerekir. Lityum hapları, oral yolla alındıktan sonra vücutta 24 saat kadar kalır ve böbrekler aracılığıyla vücuttan atılır.

Lityum haplarının en çok kullanıldığı durumlar:

– Bipolar bozukluğu önlemede,
– Tekrarlayan depresyonlara karşı,
– Mani ataklarının önlenmesinde,
– Şizofreni, depresyon ve bipolar bozukluk belirtilerini taşıyan Şizoaffektif bozukluğun kontrol altında tutulmasında,
– Suça meyilli olan saldırgan kişilerde,
– Alkol veya madde bağımlılıklarında kullanılır.

LİTYUM HAPININ YAN ETKİLETİ NELERDİR?

Lityum kullanan kişilerde su ve tuz alımı çok önemlidir. Lityum yan etkisi nedeniyle sık idrara çıkarır, bu nedenle susuzluk hissedilir. Sık idrara çıkmamak için su alma azaltılırsa lityum kan düzeyi artar ve lityumun böbreklerden atılımı yavaşlar. Lityum kullanırken bazı yan etkiler izlenebilir. Susuzluk hissi ve sık idrara çıkma; bulantı hissi; ellerde titreme; hafif uyku hali (özellikle yüksek kan düzeylerinde); hafif kas güçsüzlüğü; hafif kilo alımı; ağızda metalik tat; aknelerde artış görülebilir.

Lityum böbreklerden atılarak bedeni terk ettiği için 6 ay- yılda bir böbrek tahlilleri yapılmalıdır. Özellikle kadın hastalarda tiroid bezi bozuklukları daha sık görülebildiği için kanda tiroid hormonları 6 ayda bir bakılmalıdır. Lityum kan düzeyi çok yükseldiği zaman ishal, bulantı, kusma, ellerde ve bacaklarda şiddetli titreme, kas krampları, görme bulanıklığı, uyku hali ve denge bozukluğu görülür. Bazı ilaçlar lityum ile birlikte kullanıldığında, lityum kan düzeyini artırabilir, bunlar bazı ağrı kesiciler ve bazı antibiyotikler.

LİTYUM HAPI NE İŞE YARAR?

Lityum tuzu, bipolar afektif bozukluk tedavisinde en sık kullanılan ve son derece etkili bir maddedir. Fakat her ilaç gibi, lityum tuzu kullanımında da mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Lityum tedavisi başlarken böbrek ve tiroid işlevleri kanda kontrol edilir. Kadın hastaların ilaç kullanırken hamile kalmaması gerekir. Hamileliğin özellikle ilk 3 ayında ilaçların bebek üzerine istenmeyen yan etkileri olabilir. Çocuk planlayan kadın hastaların mutlaka doktorları ile görüşmesi gerekir. Lityumun günlük dozu doktor tarafından kan düzeyine göre ayarlanır. Lityum genellikle günde 2 ya da 3 dozda alınır. Çoğu kişi ilacı yemekle birlikte almayı tercih etmektedir. Bulantıyı önlemek için tok karna ilaç içmenizi öneririz.

ADNAN OKTAR KİMDİR?
Adnan Oktar, 2 Şubat 1956’da Ankara’da doğmuştur. Türk cemaat lideri, araştırmacı ve yazardır. Kamuoyunda kendisinin, zaman zaman Adnan Hoca olarak da anıldığı olmuştur. Cemaatiyle birlikte hazırladığı kitaplarda kullandığı mahlas Harun Yahya’dır. Taraftarları arasında Ahmet ismini de kullanmıştır.Cemaati ile birlikte ateizm, Darwinizm ve Siyonizm karşıtı görüşlerini savunduğu kitaplar ve belgeseller hazırlamıştır. Kurucusu olduğu Bilim Araştırma Vakfı (BAV), kendi sitesinde amacının “Dünya çapında barış, huzur ve sevgi ortamı oluşturmak” olduğunu ifade etmiştir. Millî Gazete ve Akit gazetesinde bir dönem yazıları yayımlanmıştır.BAV’ın, evrim karşıtı olduğu ve yaratılışçılığı savunduğu ve bu duruşu yaygınlaştırmak için konferanslar düzenlediği bilinmektedir. Çeşitli basın organlarında kendisini bazı suçlarla itham eden iddialarla da gündeme gelmiştir.

Adnan Oktar, 2 Şubat 1956 tarihinde Ankara’da doğdu. Asıl adının Adnan Arslanoğulları olduğu öne sürülmektedir.Basında yayınlanan, askerliğe elverişli olduğuna dair Genelkurmay Başkanlığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi tarafından verildiği iddia edilen resmî belgelerde ise adı Adnan Oktar olarak görünmektedir.

Babasını küçük yaşta kaybeden Adnan Oktar’ın annesinin adı Mediha, babasının adı Yusuf’tur. Oktar ilk ve orta öğrenimini Ankara’da, ortaokulu Cebeci’de, liseyi Kurtuluş’ta okudu. Liseden sonra özel bir dershaneye giderek 1979 yılında İstanbul’daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Bir süre sonra okuldan ayrılan Adnan Oktar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü’ne girdi. Daha sonra bu okulu da yarım bıraktı.

Harun Yahya mahlasıyla yayımladığı yüzlerce kitabı olduğu öne sürülür. Bununla birlikte, Harun Yahya imzasıyla yayımlanan kitaplarını cemaati ile birlikte hazırlamaktadır. Oktar, Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği Harun Yahya takma adıyla çok sayıda biyolojik evrim karşıtı kitap hazırlamıştır. Oktar’a göre evrim, doğrudan materyalizm, Nazizm, komünizm ve Budizm’le bağlantılı şeytanî bir öğretidir.Oktar’ın kitaplarındaki iddiaların birçoğu köktendinci Hıristiyan Yaratılışçılığı ile benzerlik göstermektedir.

Adnan Oktar grubuna bağlı İnternet siteleri, TV ve değişik yayın araçlarıyla başlıca Mehdilik, Mehdi devri, evrim, yaratılış, ahir zaman, Mesih, İsa’nın dönüşü gibi konularda yayın yapmaktadır. Bu yayınlarda özellikle Mehdi ve evrimle ilgili konularda, ilgili bilim çevrelerinin araştırmalarının “bilimsel tarafsızlık” ve propagandizmden uzak bir anlayışla yansıtıldığını söylemek mümkün değildir. Adnan Oktar kendisinin hoca veya alim değil cahil ve sıradan bir kişi olduğunu, bu konuları öğrenerek toplumla paylaşmak ve toplumun gündemine getirmek istediğini ifade etmektedir.

Lityum hapı ne işe yarar? Adnan Oktar örgütünde Lityum hapı! Yan etkileri nedir? ile ilgili etiketler Adnan Oktar lityum hapı nedir kedicikler
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.