Liselerde 8 Mart sınav yapılacak mı? Hangi liselerde Pazartesi yüz yüze sınav var?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen lise sınavlarının ne zaman yapılacağı kesinlik kazandı. Okullarda yüz yüze sınavların detayları yeniden gündeme gelirken yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece lise sınavları konusunda açıklama yapıldı. Peki, 8 Mart Pazartesi liselerde sınavlar yapılacak mı?

Alınan son bilgilere göre; liselerde sınav takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kesinlik kazandırıldı. Pandemi döneminde uzaktan devam eden eğitim sürecinin ardından liselerde yüz yüze sınavların yapılacağı konusunda yeni bir açıklama geldi.

Liselerde 8 Mart Pazartesi sınav var mı?

Son yapılan açıklamalar doğrultusunda okullarda ikinci dönemin birinci sınavların 8-26 Mart 2021 tarihlerinde yapılabileceği belirtildi. Türkiye genelinde salgına yönelik vaka yoğunluğunun iller bazında farklılık seyretmesi nedeniyle 1 Mart'taki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nda yüz yüze eğitime başlayacak okul ve sınıf seviyelerine ilişkin kararlar alınarak kamuoyuyla paylaşıldı.

Liselerde 8 Mart sınav yapılacak mı? Hangi liselerde Pazartesi yüz yüze sınav var?

Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı tarafından salgındaki durumuna göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak belirlenen illere ilişkin yüz yüze ve uzaktan eğitim uygulamaları belirlendi.

Ortaöğretim kurumlarında sorumluluk sınavları ile birinci döneme ilişkin yapılamayan sınavlar, eğitim kurumlarında yüz yüze olacak. Sınavların takvimi 8 Mart Pazartesi gününden itibaren üç haftayı geçmeyecek şekilde eğitim kurumu alan zümre başkanları kurulunca belirlenip planlanacak. Eğitim kurumu müdürlüklerince gerekli tedbirler alınarak sınavların uygulanması sağlanacak. Birinci döneme ilişkin iş ve işlemler 26 Mart Cuma gününe, sorumluluk sınavlarına ilişkin tüm iş ve işlemler ise 31 Mart Çarşamba gününe kadar e-Okul sistemine işlenerek tamamlanacak.

 

Liselerde 8 Mart sınav yapılacak mı? Hangi liselerde Pazartesi yüz yüze sınav var? ile ilgili etiketler lise Sınav okullar yüz yüze sınav
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.