Lisede sınıfta kalma var mı? Lisede kaç dersle sınıfta kalınır?

Geçtiğimiz dönemlerde kaldırılan "lise öğrencileri için sınıfta kalma" uygulaması geri geldi... Artık lise öğrencileri, başarısız oldukları dersler çerçevesinde sınıf tekrarı yapacak. Bu çerçevede, lisede kaç dersle sınıfta kalındığı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Lisede sınıfta kalma var mı? Lisede kaç dersle sınıfta kalınır? Ayrıntılar haberimizde...

Liselerde sınıf geçme ve sınıf tekrarıyla ilgili maddeleri içeren yönetmelik, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu çerçevede, lise öğrencileri için sınıfta kalma uygulaması yeniden başlatıldı. Peki, Lisede sınıfta kalma var mı? Lisede kaç dersle sınıfta kalınır? Ayrıntılar haberimizde... 

Lisede sınıfta kalma var mı? Lisede kaç dersle sınıfta kalınır?

LİSEDE KAÇ DERSLE SINIFTA KALINIR?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle ilgili olarak, liselerde alt sınıflar dahil olmak üzere 6 veya daha fazla dersten başarısız olan öğrencilerin sınıf tekrarı yapmaları gerekecek.

Tüm bunlara ek olarak;  yönetmeliğe göre, açık liseye yönetmelik kapsamında özel durumlar dışında geçiş izni verilmeyecek.

TOPLAM DEVAMSIZLIK SÜRESİ 30 GÜN

Yeni yönetmelikle birlikte, devamsızlık kuralları da revize edildi. Bundan sonra, özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçtiğinde, öğrencinin not ortalaması ne olursa olsun başarısız kabul edilecektir. Toplam devamsızlık süresi ise artık 30 gün olarak sınırlanmıştır.

 

 

Lisede sınıfta kalma var mı? Lisede kaç dersle sınıfta kalınır? ile ilgili etiketler lise Resmi Gazete
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.