Lise 2.dönem 2.sınavlar ne zaman yapılacak?

Lise öğrencileri ikinci sınav tarihleri için gözlerini MEB'e çevirdi. Binlerce lise öğrencisi birinci dönem ve sorumluluk sınavları ardından lise 2.dönem 2.sınavlar ne zaman yapılacak araştırıyor.

Sokağa çıkma yasakları ve vaka sayılarının yüksek olması nedeni ile ertelenmiş olan birinci dönem sınavları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla 81 ile gönderilen yazıda eğitimde normalleşme sürecinde 8-26 Mart tarihleri aralığında gerçekleştirileceği açıklanmıştı. 2. Dönem birinci sınavların ardından şimdi öğrenciler ikinci sınavların ne zaman yapılacağını merak etmektedir.

Yine MEB tarafından gelen açıklama ile "birinci döneme ilişkin sınavları yapamamış olan okullar ikinci dönemin birinci sınavlarını 29 Mart-16 Nisan 2021 tarihleri arasında tamamlayacak." duyurusu yapılmıştı.

Lise 2.dönem 2.sınavlar ne zaman yapılacak?

Geçtiğimiz sene ortaya çıkan virüs salgını nedeni ile 2020-2021 eğitim öğretim ertelenen sınavların yüz yüze gerçekleştirilmesi kararı alınmıştır. Bu kapsamda MEB takviminde yer alan bilgiye göre; ilk sınavlar 8-26 Mart 2021 tarihleri aralığında gerçekleştirileceği, öte yandan sınavlar 8 Mart tarihinden itibaren 3 haftayı geçmeyecek şekilde okul bazlı olarak planlanmıştır.

Lise 2.dönem 2.sınavlar ne zaman yapılacak?

Birinci sınav tarihlerinin ardından tamamlanan sınavlar sonrası öğrenciler Lise 2.dönem 2.sınavlar ne zaman yapılacak merak etmektedir. Fakat henüz MEB ikinci sınav tarihleri için henüz gün vermedi.

Sorumluluk Sınavları Tamamlanacak

Birçok öğrencinin aldığı düşük notlar nedeni ile girmek zorunda olduğu sorumluluk sınavları için Milli Eğitim Bakanlığı detayları açıkladı. Yapılan açıklamaya göre; Ortaöğretim kurumlarında sorumluluk sınavları ile birinci döneme ilişkin yapılamayan sınavlar, eğitim kurumlarında yüz yüze olacak. Sınavların takvimi 8 Mart Pazartesi gününden itibaren üç haftayı geçmeyecek şekilde eğitim kurumu alan zümre başkanları kurulunca belirlenip planlanacaktır.

Eğitim kurumu müdürlüklerince gerekli tedbirler alınarak sınavların uygulanması yapılacaktır. Birinci döneme ilişkin iş ve işlemler 26 Mart Cuma gününe, sorumluluk sınavlarına ilişkin tüm iş ve işlemler ise 31 Mart Çarşamba gününe kadar e-Okul sistemine işlenerek tamamlanacağı duyuruldu.

Lise 2.dönem 2.sınavlar ne zaman yapılacak? ile ilgili etiketler lise 2.sınavlar ne zaman yapılacak
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.