"Liman da Rizelinin, taşocağı da Rizelinin"

İyidere limanı yapımı için taşocağı yapılması planlanan İkizdere'de muhtarlar projeyi desteklediklerini açıklarken, bölgeye gelen marjinal grupları istemediklerini belirtti. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de köylülerle bir araya geldi ve basına açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve İkizdere Muhtarlar Derneği Başkanı Orhan Baş'ın açıklamalarını yayınladı.

"LİMAN DA RİZELİNİN, TAŞOCAĞI DA RİZELİNİN"

Taşocağı ve liman projelerine Rize halkı olarak karşı çıkmadıkalrını belirten İkizdere Muhtarlar Derneği Başkanı Orhan Baş, muhtarlar olarak devletin yanında olduklarını söyledi. İkizdere'yi marjinal grupların doldurduğundan rahatsızlığını dile getiren Baş, şu açıklamalarda bulundu:

"İkizderemize, İyidere'de yapılacak olan limanımızın İkizdere'den taşını alınmasına İkizdere muhtarları olarak herhangi bir sıkıntımız yok. Bütün muhtar arkadaşlarımız bu limanın yapılamsına olumlu bakıyor ve yolların, Ovit Tüneli'nin çalışması için o limanın olması gerekiyor. Bu devletin projesi. Şu anda İkizdere'de tüm marjinal gruplar buraya toplandı. Buradaki askerimizle buradaki halkı bir araya getirmeye çalışıyorlar. Asker de bizim, devlet de bizim. Biz kesinlikle onlara karşıyız. HDP Hatay'da ormanları yaktı PKK, HDP onları hiç kınamadı. Şu anda İkizdere'ye gelmiş doğayı savunuyormuş. Bu da sizin takdirinize bırakıyorum. İkizdere halkı devletimizin yapmış olduğu bütün projelerin arkasındayız. Şu anda bu hastalık döneminde devlet iş yapıyor. Buna da mani olmamız gerçekten çok ayıp Rizeliye bu yakışmaz. Ben bütün Rizelilere şunu söylemek istiyorum. Liman da Rizelinin, taş ocağı da Rizelinin, tünel de Rizelinin."

 


"ÇEVRECİLİK BAHANESİYLE İDEOLOJİK KAPRİSLERİNİZİ BURAYA KUSMAYIN"

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "Bu ülkede kaç tane ağaç kesildiğinin peşinde koşmak yerine, bu ülkeye kaç tane ağaç dikildiğiyle uğraşsanız daha faydalı olacaksınız. Son 20 yılda Avrupa'da ağaç dikme konusunda birinci ülke Türkiye'dir. Elbette ki bu kadar tünellerini havaalanının, duble yolların yapılması İkizderemizden bu kadar tünellerin yapılmasında çevreye asgari olumsuz etki olacaktır. Ama biz etki değerlendirmesine baktığımız zaman insanlarınıza hizmet etmek için de bunların yapılması gerektiğini elzem görüyoruz. Hayatı boyunca iki tane ağaç dikmeyen insanlar ağaç bahanesiyle, çevrecilik bahanesiyle ideolojik kaprislerini, saplantılarını burada kusma yerine, ben onlara Rizeli belediye başkanı olarak söylüyorum ki biz size Rize'den fidan verelim de Türkiye'nin çölleşen yerlerine gidin dikin çevrecilik adına bir şeyler yapmış olursunuz. Bu ülkenin kesilen ağaçlarıyla değil dikilen ağaçlarıyla uğraşan insanlara ihtiyacı var. Ve bunu biz dönemimiz içinde fazlasıyla yaptık, yapıyoruz. Allah aşkına çevrecilik adıyla bize gelmeyiz." dedi.

KÖYLÜLERLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Metin, köylülerle bir araya geldğinde de şunları kaydetti: "Biz samimiyetimizle, saygımız sonsuz çünkü be burada 50 yılımı geçirdim. benim konuşmaya hakkım var. Ama ben şunlara kzıyorum bazen bu bölge alt bölgelere ilişkilendirilsin. Ben il genel meclis başkanlığı yaptım 7 yıl. Ben yarın da gelip aynı açıklamaları yaparım. Ben yarın da gelip aynı açıklamalarıyla yaparım."

"Liman da Rizelinin, taşocağı da Rizelinin" ile ilgili etiketler İkizdere taşocağı rahmi metin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.