Liderler, Antalya Diplomasi Forumu'nda buluşacak

Bu yıl 2'ncisi düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu'na (ADF) 12 devlet başkanı, 3 hükümet başkanı olmak üzere 15 lider, 67 bakan, 6 bakan yardımcısı katılacak. Forum için İsrail, Yunanistan ve Ermenistan’a da davet gönderildi.

ADF, bu yıl dünya siyasetinden birçok lideri bir araya getirecek. Siyasetçilerin yanı sıra, akademisyenler, düşünürler, kanaat önderleri, diplomatlar ve iş adamlarının bir araya geleceği forum, küresel ve bölgesel meseleleri vizyoner bir bakış açısıyla ele alacak ve sorunlara çözüm önerileri getirecek.

2 BİN 500’ÜN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Katılımcılar, "Recording Diplomacy" (Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak) başlığı altında uluslararası ilişkiler bağlamında birçok konuyu ele alacak. Bu yıl 2 bin 500’ün üzerinde ziyaretçinin beklendiği ADF'de ‘demokratik yönetişim’, ‘enerji güvenliği’, ‘yapay zeka Metaverse’, ‘ırkçılık, ayrımcılıkla mücadele’, Afrika’nın kalkınması, ‘Asya pasifik bölgesi’, ‘dezenformasyonla mücadele’, ‘düzensiz göç’, ‘terörle mücadele’, ‘kadınları güçlendirme’, ‘iklim değişikliği’, ‘Avrupa güvenliğini yeniden gözden geçirmek’ gibi konuların ele alınması bekleniyor. Ayrıca 3 veya 4 liderler oturumu, 27 panel, 4 yuvarlak masa toplantısı ve 2 ADF gençlik etkinliği yapılacak.

15 DEVLET LİDERİ, 67 BAKAN KATILIM SAĞLAYACAK

ADF'ye bu yıl 12 devlet başkanı, 3 hükümet başkanı olmak üzere 15 liderin yanı sıra 67 bakan, 6 bakan yardımcısı, 2 meclis başkanı, 5 eski devlet hükümet başkanı, 6 eski dışişleri bakanı, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in de aralarında olduğu 44 bölgesel ve uluslararası teşkilatın yönetici ve sekreterlerinin de katılması bekleniyor. İsrail, Yunanistan, Ermenistan’a da davet gönderildiği, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden de akademisyenlerin foruma davet edildiği kaydedildi. Ayrıca foruma Afganistan’dan da katılımın olabileceği belirtildi.

Liderler, Antalya Diplomasi Forumu'nda buluşacak ile ilgili etiketler Ermenistan Yunanistan Antalya Diplomasi Forumu adf
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.