Libya'ya Suriye Milli Ordusu'ndan askerler gönderilmesi de seçenekler arasında!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde yaptığı her konuşmada Türkiye'nin Libya'ya asker gönderilebileceğinin sinyalini veriyor. SuperHaber'in edindiği bilgilere göre, şu anda kesin bir karar olmasa da ilk gelen bilgiler TSK hareketliliği öncesinde Suriye Milli Ordusu unsurlarının da bu işte kullanılması seçeneğinin değerlendirildiği yönünde.

Malum, Türkiye, Doğu Akdeniz’de Rum Kesimi, Yunanistan, İsrail ve Mısır’ın denizaltı enerji kaynakları üzerinde oynadığı, oldu bitti oyununa ağır darbe vurdu.

Türkiye, Libya ile 27 Kasım’da “Deniz Yetki” ile “Askeri işbirliği” mutabakatı imzaladı. Bu sayede de çıkarılması ve Avrupa’ya da transferi düşünülen enerjinin geçeceği Doğu Akdeniz Ege geçiş eksenine kilit atıldı.

Mutabakat metninde işbirliği alanları ise özü itibarı ile şöyle sıralandı:

-Güvenlik ve askeri eğitim
Ortak tatbikatlara katılım
-Terörizm ve yasa dışı göç ile mücadele
-İstihbarat değişimi ve operasyonel işbirliği
-Lojistik iş birliği, hibe ve lojistik sistemler
-Askeri tıp hizmetleri
-Barışı koruma, insani yardım ve deniz haydutluğu ile mücadele operasyonları
-Haritacılık
-Talep halinde müşterek “Savunma ve Güvenlik İş Birliği Ofisi” kurulması
-Tarafın davetiyle tarafların sınırları içerisinde silahlı kuvvetler bünyesinde bulunan Kara-Deniz-Hava Kuvvetleri’nin faaliyet alanlarına yönelik müşterek olarak askeri planlama, tecrübe aktarımı, silah sistemi ve teçhizatının kullanımına yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti verilmesi
-Askeri hukuk konusunda bilgi değişimi.

ASKER GİDEBİLİR

Bütün bunların üzerine geçenlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mutabakatla Libya’ya asker gönderilebileceği sinyalini vermiş ve şunları söylemişti;

 "Libya bizden böyle bir talepte bulunursa biz Libya’ya da aynı şekilde elemanlarımızı yeteri derecede neyse gönderebiliriz. Bunlar bizimle böyle bir güvenlik anlaşmasını imzaladıktan sonra bir engel söz konusu değildir"

Libya'ya Suriye Milli Ordusu'ndan askerler gönderilmesi de seçenekler arasında!

İşte tam bu süreçte arkasına bazı Arap ve batı ülkelerinin gücünü alan Hafter güçleri de Trablus’u yani Türkiye’nin resmi anlaşma imzaladığı resmi hükümetin merkezini ele geçirmek işin saldırılarını arttırdı.

SMO ASKERLERİ DE SEÇENEKLER ARASINDA

O nedenle gözler de şimdi Türkiye’nin tavrına çevrildi.

SuperHaber’e gelen bilgilere göre, Ankara gelişmeleri dikkatle ve yakından izliyor. Asker gönderme de seçenekler arasında. Ancak şu anda kesin bir karar olmasa da ilk gelen bilgiler TSK hareketliliği öncesinde Suriye Milli Ordusu unsurlarının da bu işte kullanılması seçeneğinin değerlendirildiği yönünde. Bu amaçla ilk hazırlıklar başlatıldı. Ancak net olarak gidip gitmeyecekleri henüz zemin kazanmadı. Gelişmeleri SuperHaber olarak size aktarmaya devam edeceğiz.

Libya'ya Suriye Milli Ordusu'ndan askerler gönderilmesi de seçenekler arasında! ile ilgili etiketler Türkiye SuperHaber Libya asker TSK Suriye Milli Ordusu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.