Libya'ya 11 ayda 2,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Libya İş Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre Kasım ayında Türkiye'den Libya'ya yapılan ihracat 247 milyon dolar oldu. 2021'de 11 aylık dönemde gerçekleşen toplam ihracat ise 2,2 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Libya'ya yapılan aylık ihracat yıllık bazda yüzde 87 artış gösterdi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) / Türkiye-Libya İş Konseyi'nin paylaştığı verilere göre,  Türkiye, Libya’ya Kasım boyunca 247 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken 11 aylık toplam ihracatı 2,2 milyar dolar-düzeyinde oldu. 11 aylık dönemde ihracatta yaşanan artış geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 64 artarken, Kasım ayında yıllık bazda yüzde 87 oranında yükselme gözlendi.

Kasım ayında Libya, Türkiye’den en çok mücevher, mobilya, kâğıt ve orman ürünleri, kimyevi maddeler ve mamulleriyle hububat, bakliyat ve yağlı tohumlare rağbet gösterdi.

500 YILLIK DOSTLUK TİCARİ İLİŞKİLERE YANSIYOR

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Türkiye ile Libya arasında 500 yılı geçen bir dostluk olduğunu ve bu dostluğun ticari ilişkilere yansıdığını aktardı.

Türk iş insanlarının Libya'da yaptığı yatırımların ülkenin istikrarı için önemli olduğunu belirten Karanfil, şu ifadeleri kullandı:

"Üreten bir ülke olarak Libya’nın ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir katkımız var ancak bu katkının ihracatla değil ülkede yapılacak yatırımlarla daha istikrarlı olacağını biliyor, yatırımların ülkede gerçekleştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Türk iş insanlarımızın Libya’da atacağı yatırım adımlarıyla ülkenin üreten ve kendine yeten bir konuma gelmesine destek olmalıyız. Yatırımlar ayrıca ülkedeki istihdamın artırılmasına ve dünya ekonomisindeki söz sahibi konumunun güçlenmesine de etki edecek. Bu durum ayrıca iki ülke arasındaki ticari ve insani ilişkilerin güçlenmesine de yardımcı olacaktır."

Libya'ya 11 ayda 2,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi ile ilgili etiketler Libya İhracat Murtaza Karanfil
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.