Libya'da önemli gelişme! Kritik üs Hafter'den alındı

Libya Ordusu komutanı Usame Cuveyli, darbeci Hafter'in işgalinde olan Vatiyye Askeri Üssü'nde kontrolü sağladıklarını açıkladı. Vatiyye Askeri Hava Üssü'ne son 24 saatte 5 hava harekatı gerçekleştirilmişti.

Libya Ordusu Batı Harekat Dairesi Komutanı Usame Cuveyli, Hafter milislerinin işgalindeki Vatiyye Askeri Üssü'nde kontrolü sağladıklarını açıkladı.

Çölün ortasında geniş ve korunaklı bir askeri alan olan Vatiyye Üssü, 7 ila 10 bin askerlik kapasitesiyle stratejik açıdan büyük önem taşıyor.

5 HAVA HAREKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sabah saatlerinde Vatiyye Askeri Hava Üssü'ne son 5 hava harekatı gerçekleştirildiği açıklanmıştı.

Libya'da önemli gelişme! Kritik üs Hafter'den alındı

Ordu sözcüsü Yarbay Muhammed Kununu, yaptığı yazılı açıklamada, başkentin 140 kilometre güneybatısındaki hava üssüne düzenlenen harekatlarda Hafter milislerine ait askeri araçlar ve mühimmatın imha edildiğini, 7 milisin etkisiz hale getirildiğini bildirmişti.

Uluslararası tanınırlığı olan Libya hükümetine bağlı ordu, 25 Mart'ta "Barış Fırtınası" operasyonunu başlatmış, 13 Nisan'da da Trablus'un batısındaki 7 belde ve bir şehri Hafter milislerinden geri alarak başkentten Tunus sınırına kadar uzanan sahil şeridinde 3 bin kilometrekarelik alanı milislerden temizlemişti.

AA

Libya'da önemli gelişme! Kritik üs Hafter'den alındı ile ilgili etiketler Ordu Libya Hafter hava üssü harekat
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.