Libya'da İçişleri Bakanına suikast girişimi

Libya'da İçişleri Bakanı Fethi Başağa'ya yönelik suikast girişiminde bulunuldu. Başağa saldırıdan yara almadan kurtuldu. Saldırıda Başağa'nın koruması yaralandı. Saldırganlardan biri öldürüldü.

Libya’nın başkenti Trablus’un batısındaki Cenzur bölgesinde kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) İçişleri Bakanı Fethi Başağa’ya suikast girişiminde bulunuldu.

Başağa’nın konvoyuna ateş açan saldırganlardan 2’si gözaltına alınırken, saldırganlardan biri etkisiz hale getirildi.

Başağa’nın ise saldırıdan yara almadan kurtulduğu bildirildi.

 

FETHİ BAŞAĞA KİMDİR?

1984 yılında Misrata Havacılık Okulu'ndan mezun oldu ve on yılını savaş uçağı konusunda uzmanlaşmış bir eğitmen pilot olarak geçirdi. 1993 yılında Libya Hava Kuvvetleri'nden ayrıldı.

Aslen Misrata'dan ve eski bir savaş pilotu olarak 2014 yılında Temsilciler Meclisi'ne seçildi. Ancak artık uluslararası olarak tanınmayan Temsilciler Meclisi'ne İkinci Libya İç Savaşı başladığından beri katılmamaktadır.

7 Ekim 2018 tarihinde beri uluslararası kabul görmüş Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) İçişleri Bakanı olarak görev yapmaktadır.

Libya'da İçişleri Bakanına suikast girişimi ile ilgili etiketler Libya İçişleri Bakanı suikast
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.