Libya'da Hafter Türkiye'ye karşı savaş ilan etti

Libya'da darbeci Halife Hafter savaş hazırlıklarına başladı ve Türkiye'ye meydan okudu: 'Tüm kuvvetlerimizi Libya'daki Türk kuvvetlerine karşı savaşa hazır olmaya çağırıyorum.'

Libya'nın bağımsızlığının 69. yıldönümü münasebetiyle bir konuşma yapan Hafter, "Topraklarımızda bir sömürgeci bulunduğu sürece barış olmayacak. Bu nedenle barışımızı kendi ellerimizle şekillendirmek için yeniden silaha sarılacağız" dedi.

Türkiye'yi 'işgalci ülke' olarak niteleyen Hafter, "Madem Türkiye barışı reddedip savaşı tercih ediyor, işgalciyi inancımız, irademiz ve silahımızla kovmaya hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hafter, Türkiye'yi kast ederek, "Sömürgeleştiren düşmanın iki seçeneği var: Ya barışçıl bir şekilde ayrılmak ya da zorla kovulmak" şeklinde konuştu.

Perşembe günü, Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 2 Ocak 2021'den itibaren 18 ay uzatılmasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

LİBYA ORDUSU: SAVAŞMAK İSTEYEN TARAF İÇİN SONUÇLAR KORKUNÇ OLACAKTIR

Libya ordu komutanlarından Usame Cuveyli, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'in savaş hazırlığı çağrısına karşı, "Savaşmak isteyen taraf için sonuçlar korkunç olacaktır" dedi.

Libya ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminden yapılan açıklamaya göre, Libya Ordusu Batı Bölgesi Komutanı Tümgeneral Cuveyli, gayrimeşru güçlerin lideri Hafter'in ülkedeki Türk güçlerine karşı savaş hazırlığı yapılması çağrısına sert tepki gösterdi.

Libya'da Hafter Türkiye'ye karşı savaş ilan etti ile ilgili etiketler Libya Türkiye Hafter
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.