Libya Türkiye ile ‘birlik devlet’ modeli kurmak istiyor

Libya’nın özgürlüğü için büyük destek veren, bir yandan Rus paralı askerleri Wagner’a, diğer yandan da Fransa devletine bağlı lejyonerlere karşı mücadele eden Türkiye’nin bu ülkedeki konumu giderek güçleniyor. Bu noktada önemli bir iddia uluslararası kulisleri hareketlendirdi. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Türk düşünce kuruluşu Rusen Center, Libya'nın Türkiye ile birlik devleti modeli kurmak istediğini iddia etti.

Libya Türkiye ile ‘birlik devlet’ modeli kurmak istiyor

Libya diplomatik kaynaklarından alınan bilgiye göre Libya, başta ordu olmak üzere ekonomik ve kültürel bütünlüğü oluşturmak için Türkiye ile birlik devlet modeli kurmak istiyor.

Libya devleti de ülkede çıkarılan petrol ve doğal gazın Türkiye üzerinden pazarlanmasını ve bu amaçla bir strateji oluşturulmasını istiyor.

Ayrıca okullarda Türkçeyi ikinci dil olarak öğretmeleri için Türkiye'den Türkçe öğretmenlerinin talep edilmesi de planlanıyor. Bilindiği üzere, Libya ülkedeki petrol kaynaklarının çıkarılması ve işletilmesi konusunda Türkiye’nin öncelikli olduğunu açıklamıştı. Türkiye, Libya’da askeri üs konusunda çalışmalar yapıyor. Ayrıca Libya’nın savunmasında Türk savunma sanayi ürünleri kullanılıyor.

Libya Türkiye ile ‘birlik devlet’ modeli kurmak istiyor ile ilgili etiketler ekonomi Libya Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.