Libya Ordusu Hafter'i ülkenin güneyine sıkıştırdı!

Ordu sözcüsü Albay Muhammed Kununu, yaptığı açıklamada Hafter milislerini üzerinde büyük oranda kontrolü sağladıklarını açıkladı. Yerel kaynaklar ise ordunun ülkenin güneyindeki Hafter milislerinin yoğun olarak yaşadığı Kas bin Gaşir bölgesine saldırı başlattığını aktardı.

BÖLGEYİ MİLİSLERDEN ARINDIRIYORLAR

AA'da yer alan habere göre Libya ordusu, Hafter'e bağlı milislerin karşısında son dönemde pek çok askeri başarıya imza attı. Hafter milislerini 18 Mayıs'ta ülkenin batısındaki stratejik Vatiyye Üssü'nden çıkaran Libya ordusu, batı bölgelerdeki farklı beldeleri de milislerden arındırmaya devam ediyor.

Libya'da son durum

HAFTER GÜÇLERİNİ GÜNEYE İTİYORLAR

Hafter milislerinin başkente saldırılarında harekat ve ikmal merkezi olarak kullandıkları Terhune kentini kuşatan ordu birlikleri, bazı silahlı grupları bu hamlesiyle başkentin güneyindeki cephelerden Terhune kentini savunmaya çekilmeye zorladı.

Libya Ordusu Hafter'i ülkenin güneyine sıkıştırdı! - Resim : 2

PARALI ASKERLER TRABLUS'TAN ÇEKİLMİŞTİ

Libya ordusunun başkentin güneyindeki bölgeleri Hafter milislerinden arındırmasının ardından paralı askerlerin Trablus'taki cephelerden çekildiği ve Beni Velid kenti havalimanından bilinmeyen bir noktaya nakledildiği bildirilmişti.

Libya Ordusu Hafter'i ülkenin güneyine sıkıştırdı! ile ilgili etiketler Libya Hafter
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.