Libya karışabilir: Darbeci Hafter'in adaylığının durdurulması istendi!

Libya yargısı , Türkiye düşmanı darbeci Hafter ve Kaddafi'nin oğlu olan Seyfülislam Kaddafi’nin seçim adaylıklarının durdurulmasını istedi. Gerekçe olarak ise ikisinin hakkında da devam ediyor olan cinayet ve savaş suçları soruşturmalarının tamamlanmasının beklenmesi zorunluluğu gösterildi.

Libya Askeri Başsavcılığı, Yüksek Seçim Komisyonundan, Darbeci Hafter ve Kaddafi'nin oğlu olan Seyfülislam Kaddafi’ye isnat edilen suçlar hakkında soruşturma tamamlanana kadar başkanlık seçimleriyle ilgili adaylık işlemlerinin durdurulmasını talep etti.

CİNAYET VE SAVAŞ SUÇLARININ SORUŞTURMASI TAMAMLANMIŞ DEĞİL

Başsavcılıktan Yüksek Seçim Komisyonuna gönderilen resmi yazıda, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Hafter ve devrik lider Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'ye isnat edilen çeşitli cinayet ve savaş suçlarına yer verildi.

İsnat edilen suçlar için Hafter ve Seyfülislam Kaddafi hakkında yakalama kararı çıkarıldığı kaydedilen Başsavcılık yazısında, bu kişilerin 24 Aralık'ta yapılması planlanan başkanlık seçimlerine girmek için yaptıkları tüm adaylık işlemlerinin haklarındaki soruşturma tamamlanana kadar durdurulması istendi.

KADDAFİ, BU SABAH LİBYA LİDERLİĞİ YARIŞINA KATILMIŞTI

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, 24 Aralık'taki başkanlık seçimleri için bugün adaylık başvurusunda bulunmuştu.

Ülkenin güneyinde yer alan Sebha kentindeki seçim merkezine bizzat giden Seyfülislam Kaddafi, 2011'de babasının rejiminin düşmesinden bu yana ilk kez ortaya çıkmıştı.

Libya karışabilir: Darbeci Hafter'in adaylığının durdurulması istendi! ile ilgili etiketler Libya seçim Yargı Hafter kaddafi adaylık talep durdurma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.