Libya hava sahasını Türk savaş uçaklarına açtı!

Türkiye ile Libya arasında güvenlik ve askeri iş birliği mutabakat muhtırasının onaylanmasına ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından sıcak gelişmeler yaşanıyor. Bunlardan biri Ulusal Mutabakat Hükümetinin Türk savaş uçakları ile savaş gemilerine ilişkin kararı oldu.

TBMM'nin Libya ile imzaladığı güvenlik ve askeri işbirliği anlaşmasını kabul etmesinden kısa süre sonra Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti önemli bir karara imza attı.

Libya meşru hükümetinin Libya karasularını ve hava sahasını Türk savaş gemileri ile savaş uçaklarına açtığı belirtildi. 

"BİZİ SAVAŞA SÜRÜKLEYEN BİR KESİM VAR"

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı El Serrac ise TRT World'e verdiği demeçte, "Bizi savaşa sürükleyen bir kesim var ve bizim de kendimizi savunmak için her türlü meşru yola başvurma hakkımız var. Türkiye ile imzalanan mutabakat da bu çerçevede." ifadelerini kullandı 

Libya hava sahasını Türk savaş uçaklarına açtı!

LİBYA BM TEMSİLCİLİĞİ: MUTABAKAT SUHEYRAT ANLAŞMASINA AYKIRI DEĞİL

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki daimi temsilciliği, Libya ile Türkiye arasında imzalanan mutabakat muhtıralarının Suheyrat anlaşmalarına aykırı olmadığını ve ülkedeki yasama organlarının onayının gerekmediğini açıkladı.

Libya Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, ülkenin BM nezdindeki daimi temsilciliği, imzalanan mutabakat muhtıralarıyla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) yetkililerine bir mektup sundu.

Mektupta, Libya'nın dünyanın herhangi bir ülkesiyle anlaşma yapma hakkına sahip olduğu ve bunun uluslararası yasalarla teminat altına alındığı kaydedildi.

TÜRKİYE LİBYA’YA MÜDAHALE EDECEK Mİ?

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Libya'da tehlikeli gelişmelerin yaşandığını sosyal medya hesabından paylaştı. 

"BAE, Mısır, S. Arabistan, Fransa, İsrail, Rusya destekli terör baronu Hafter, yarın saat 12’den sonra Trablus ve Misrata’yı bombalayacak. Kendisi değil BAE ve Mısır saldıracak. Libya bütün umutlarını Türkiye’ye bağlamış. Durum çok kritik." diyen Karagül "Türkiye Libya'ya müdahale edecek mi?" diye soruyor. 

 

Libya hava sahasını Türk savaş uçaklarına açtı! ile ilgili etiketler Türkiye Libya savaş uçakları savaş gemileri hava sahası kara suları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.