LGS'ye kaç gün kaldı? 2021 LGS sözel, sayısal kaç dk?

LGS ye kaç gün kaldı sorusu gündemde. Gelecek hafta sonunda MEB tarafından düzenlenecek olan LGS sınav giriş yerleri belli oldu. Öğrenciler bunun yanında koronavirüs salgınında 2021 LGS sözel, sayıl kaç dakika sorusuna yanıt aramakta.

Liseye geçiş sağlamak adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen LGS sınavı için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle LGS sınavının erteleneceği iddiaları bile sık sık gündemde geniş yer bulurken Bakan Ziya Selçuk’tan bu konuda son bir açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sınavın ertelenmeyeceğini, ancak bu yıla özel olmak üzere sınav kapsamında bazı değişiklikler yapıldığını söyledi. Bu yılki LGS'de öğrenciler dil bilgisinden sorumlu tutulmayacağı ve bunun yanında daha çok akıl yürütme ve muhakeme ağırlıklı soruların yer alacağı ifade edildi.

LGS'ye kaç gün kaldı? 2021 LGS sözel, sayısal kaç dk?

LGS’YE KAÇ GÜN KALDI?

LGS sınavı için geri sayıma başlayan öğrenciler sınav tarihini de yakından takip eder oldu. LGS sayacına göre 6 Haziran Pazar günü düzenlenecek olan sınava 11 gün kaldı. Sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumdan oluşan sınavın 1. oturumu saat 09:30'da, 2. oturumu saat 11:30'da gerçekleşecek.

Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulandı.

LGS'ye kaç gün kaldı? 2021 LGS sözel, sayısal kaç dk? ile ilgili etiketler LGS 2021 LGS lgs sınavı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.